Gå til innhold

Hvordan fungerer det med studielån egentlig?


Gjest cea7c...fa3

Anbefalte innlegg

Gjest cea7c...fa3

Jeg får ikke jobb of har ikke penger. Hva skjer om jeg søker meg opp i fag nå uten planer om å gjennomføre eksamen, men begynner å jobbe fulltid etter sommeren og tar noen fag igjen innenfor de fire årene som er regelen? Jeg vet man ikke kan tjene mer enn så så mye før lånet ikke blir omgjort til stipend, men omgår jeg det i fremtiden dersom jeg ikke tar lån da og tjener over grensen? Så lenge jeg tjener under nå som jeg faktisk skal ha lån

Anonymous poster hash: cea7c...fa3

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke har jobb og heller ikke penger, er det NAV du skal gå til - ikke Lånekassen.

Litt rar formulering på spørsmålet ditt; Men jeg tolker det slik at du tenker å ta opp fag - uten å ha planer om å faktisk studere; kun for å få lån fra Lånekassen slik at du får til livsopphold i påvente av jobb?

Også spør du om "hva skjer om..."

Hvorfor kan du ikke gjøre som alle andre, søkte til NAV som er sikkerhetsnettet vårt her i Norge. Der kan du få dagpenger, sosialhjelp eller andre ytelser dersom du har behov for det. 

Dersom du jukser til deg penger via andre kreative Donald Duck metoder.... så roter du det bare til for deg selv, før eller senere. Ikke bare opptar du en studieplass som kunne gått til noen andre. Men du risikerer å ødelegge for deg selv dersom du senere i livet har tenkt å ta videreutdannelse eller lignende. I tillegg opparbeider du deg selv gjeld. Sosialhjelp fra NAV er ikke et lån, men en skattefri ytelse. Du utnytter også et tillitsbasert system til egen kortsiktig vinning, noe som kan oppfattes som støtende ovenfor samfunnet .

Dessuten; blir du ikke "rik" av Lånekassen. Samtidig vil NAV se at du mottar stipend/lån - og derfor vil du miste kravet du har til sosialhjelp da du har inntekt. Så her ødelegger du bare for deg selv.

Det blir som å pisse i buksa, varm og digg til å begynne med... men så...

- Gå til NAV.
- Ut i fra innlegget ditt, tror jeg du er nokså ung. Så hva med å spørre foreldrene dine om råd?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...