Gå til innhold

Jeg har tenkt å kjøpe Oneplus 12 når den kommer om to uker - er det noe spesielt jeg bør vite om Oneplus?


Anbefalte innlegg

Jeg fisker. Mye. Hav- og kystfiske med stang om sommeren, og med teiner og ruser høst, vinter og vår (ruser innenfor den tiden det er lovlig, selvsagt). Og for å holde orden på det, logger jeg alt i en app. Problemet er når det regner eller kommer sjøsprøyt fra bølger, da er min Huawei P30 Pro omtrent umulig, den lever sitt eget liv av vanndråpene.  Derfor skal jeg nå ha Oneplus 12, som ifølge tester og omtaler ikke reagerer på vannet, men likevel reagerer riktig på fingrene (som også gjerne er ganske våte...).

Men er det noe spesielt jeg bør vite om disse telefonene? Huawei har jo sine irriterende vrier, som at den er umulig å roote og en altfor aggressiv strømsparepolitikk som gjør at apper blir lukket, selv om de er satt til å kjøre i bakgrunnen. Blant annet kan det noen ganger være forsinkelse på E-postvarsel og Messenger-varsel. Og alt etter P30 Pro er jo uten Google-støtte, og dermed BankID og Vipps. Men så vidt jeg har forstått, er det ikke noe problem med en Oneplus. Google Play-support må vel bety nettopp det, håper jeg. Jeg regner med at også Oneplus har sine irritasjonsmomenter. Men jeg har sett at de ikke er like negative til rooting som Huawei. Så hovesakene er egentlig:

Kan en nyere Oneplus (11 er jo den det må være erfaring med foreløpig) rootes og fremdeles funke med BankID og Vipps? Jeg liker å bruke Titanium Backup for å ta sikkerhetskopi og nullstille telefonen med jevne mellomrom, særlig etter større oppgraderinger. Med Huaweien orker jeg ikke å nullstille, det blir for mye pes.

Går det an å få den til faktisk å respektere at apper ikke skal lukkes, men fortsette å kjøre i bakgrunnen?

Og er det ellers noen særegenheter jeg bør vite om?

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en OnePlus 8 pro. Der lever skjermen og mobil tlf eget liv.

Plutselig kan den ta å ringe ut når du svarer på en samtale eller bare legger den fra deg.

Hvis de ikke fikset dette på nyere modeller så vil jeg fraråde deg på kjøpe det merke.

Ps. Den driver hele tiden og de-aktiverer virusprogrammet!

Lenke til kommentar

Jeg har en billig Oneplus fra 2021, og den er jeg så fornøyd med at jeg ikke vil bytte den ut før jeg må. Så det kan være at det er noe galt med Apache sin 8 pro. Det eneste jeg ikke liker med min er at den ikke er så god å skrive med. Sønnen min sin Samsung føles mye bedre og det blir færre skrivefeil. Typisk når jeg skal slette litt tekst, så blir det en lang rekke æææææææ f.eks. Det er jo forsåvidt offtopic.

Endret av Olsenhower
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...