Gå til innhold

Zorin OS 17


Anbefalte innlegg

Da har Zorin 17 vært ute en liten stund, basert på Ubuntu 22.04 med kernel 6.2. I utgangspunktet er Zorin LTS-basert, og ligger "litt etter", så utolmodige nerder som meg klarer ikke helt stå løpet mellom hver versjon. Men nå har jeg kjørt noen dager med Zorin 17 igjen og synes det virker svært bra. Når Ubuntu 24.04 kommer får vi se hva som skjer, men enn så lenge ser dette veldig bra ut.

Zorin har hele tiden vært markedsført som nybegynnervennlig og windows-likt. Det spiller ikke så stor rolle for meg. Derimot liker jeg hvor gjennomarbeidet alt er. Jeg er vanligvis mer enn happy med Ubuntu og Gnome (KDE er kult, men jeg går som oftest lei etter en liten stund) fordi det vanligvis gjør akkurat det jeg trenger uten å komme iveien. Når så Zorin tar dette som utgangspunkt, pusser og finsliper på alt av unsmoothness og legger på noen gnome-layouts som ihvertfall passer enda bedre for min arbeidshverdag, så er det vanskelig å motstå. Joda, det er fler som gjør det samme, men jeg har aldri klart å bli noen fan av  Mint-variantene for eksempel, synes ikke de er mer finpolert enn Ubuntu. Mer enn bra nok, altså, men smaken er som kjent som baken. 

Zorin Pro koster litt penger. Du får tilgang til et par ekstra gnome-layouts og noen applikasjoner som du like gjerne kan få fatt i via andre kanaler. Blir jeg værende på Zorin for en lengre periode kommer jeg til å kjøpe Pro, litt salt i maten skal jo disse brødrene ha synes jeg. Om jeg gidder oppgradere fra free-utgaven blir en annen sak.

Selv om Zorin er konservative ift. Ubuntu-base-versjon så kommer det med en appstore som støtter både flatpak og snap, så det er ikke noe problem å holde seg oppdatert på applikasjonsnivå. Nyere kjerner kan man jo få fatt i også, om man vil. Dermed blir dette med utdatert software egentlig ikke så plagsomt. 

Anbefales for alle som liker at ting bare virker og ikke ellers er så innmari opptatt av tilpasninger av gui og annen fikling. Målgruppa er jo tidligere Windows-brukere, men for meg som lever av utvikling passer Zorin utmerket. Minimalt med distraksjoner.

 

Endret av quantum
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...