Gå til innhold

Flytte fra Telldus til Homey


Anbefalte innlegg

Etter siste tids problemer med Telldus har jeg gått til det skritt å kjøpe meg en Homey Pro (kjøpt i 2020) på Finn. Jeg har ikke fått den enda, men vil gjerne være mest mulig forberedt.

I dag styres huset fra Home Assistant, der en del av komponentene ligger i Telldus (433mhz lys og noen Z-wave dingser). Nå virker jo ikke dem da Telldus har problemer.

Så det jeg vil er å flytte alt fra Telldus over til Homey, men beholde dashbord, automasjoner og målinger i Home Assistant (inntil videre).

Hva må jeg gjøre for at det skal gå mest mulig knirkefritt? Jeg antar jeg må knytte alle Tellduskomponentene på nytt mot Homey, men utover det - hva må til for å kunne styre dem fra Home Assistant?

En av de tingene jeg bruker mye fra Home Assistant er presence detection via companion app og WIFI tilkobling. Dette bruker jeg sammen med Verisure til å skru av alle lysene når enten familien er "borte" eller når alarmen skrus på. Vil jeg fremdeles kunne få det til selv om lysene ligger hos Homey?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Støtter Homey 433 enheter da?
Hadde mye Telldus greier i hjemmet men når de begynte å skulle ta betalt i måneden for å bruke dem kasta jeg ut alt og gikk over til Futurehome. Men de støtter bare z-wave og zigbee så 433 dingsene gikk i søppla.

Etter lett googling virker det som at Homey har god støtte for Home Assistant, men spørs litt andre veien.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Nå har jeg holdt litt på med migreringen. 433 dingser fungerer meget bra i Homey. Så de er det bare å "lære" opp på nytt igjen.

Med Home Assistant så brukte jeg blant annet denne guiden: [TUTORIAL] Setting up MQTT on Homey for configuring Home Assistant for dashboard purposes - Questions & Help - Homey Community Forum

Det var litt plunder og heft før enhetene dukket opp i Home Assistant, men når det først virket så virket det bra.

Bruker Home Assistant til dashbord og automasjoner, mens Homey gjør grovarbeidet. Fordelen med å bytte til Homey var jo at nå kan tibber styre Z-Wave termostatene mine, det gikk ikke an med Telldus.

Er ikke ferdig med å migrere alle 433 dingsene mine enda. Noen av dem er skrudd inn i veggbokser, og noen av veggboksene er gjemt vekk bak noen hyller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...