Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Endring av stillingsbeskrivelse


pierce007

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det avhenger av organisasjonens størrelse, eventuelle vedtekter som sier noe om forholdet mellom styret og daglig leder, og hva som tidligere er vedtatt av styret. 

Forvaltningen av en organisasjon hører under styret. Har styret vedtatt en organisasjonsplan, stillingsinstruks, organisasjonskart, og lignende så er dette bindende for daglig leder, og skal det endres på må det endres av styret. Hvis styret har vedtatt at daglig leder skal være redaktør, så skal daglig leder være redaktør. Det er ikke en beslutning daglig leder kan gjøre om på. 

Hvis stillingene i utgangspunktet er to forskjellige stillinger, men daglig leder har valgt å fylle begge funksjonene selv, så kan daglig leder også normalt legge denne funksjonen til noen andre.

Generelt sett, jo større en organisasjon er, jo mer myndighet inngår i daglig ledelse. I en veldig liten organisasjon kan dette være en sak som er såpass uvanlig at den må behandles av styret. I en større organisasjon kan dette være en sak som daglig leder tar selv.

Hvilke oppgaver som er daglig leders personlige ansvar bør normalt være tema for styret, uavhengig av om det er vedtatt noe om dette tidligere eller ikke. God skikk og bruk kan tilsi at dette tas opp i styret. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...