Gå til innhold

Bruktbil kjøpt av privatperson med mangel


kuld935

Anbefalte innlegg

Kjøpte en bil mot slutten av september, hvor vi titta på bilen, valgte å kjøpe og skrev kontrakt (selger hadde oppretta en sånn bruktbilkontrakt fra forbrukerrådet.) 

Kjørte bilen derfra hjem, 45km. jeg titta over i motorrommet bare for å se over før jeg dro på jobb, der så jeg noe vått (senere tid innså jeg at dette var kjølevæske) tenkte ikke så mye over det og dro på jobb, etter jobb dro jeg å fylle bensin også hjem, når jeg da sto parkert hjemme på tomgang (turbobensin, så lot den slappe av 1-2min) så så jeg røyk komme ut fra ish venstre framlykt området fra motorrommet. Stoppet motoren og så at bunnpannedekselet (Plasten under motoren) Var gjennomvåt av kjølevæske, sutra litt over det og tok en videre titt neste morning. 

Jeg var ganske sikker på at radiatoren hadde sprekk eller lignende etter jeg tittet på det morningen etter (spor av kjølevæske overalt ved radiatoren), og kontaktet selger angående dette fordi jeg mente det ikke er normalt at noe blir ødelagt 45km etter et bilkjøp, jeg spurte om han var grei nok til å betale for radiatoren så fikser jeg dette selv. Han ønsket derimot at vi tok bilen til verksted for å få det diagnosert (på min regning) Noe jeg da gjorde i god tro for at han skulle gjøre opp. 

 

Tok bilen til et verksted (jeg tar aldri bilen på verksted på grunn av akkurat dette som skjedde nå) De diagnoserte, ringte meg og fortalte at prognosen var gåen toppakning, noe jeg stusset over mtp bilen ikke "drikker" kjølevæske i et jevnt tempo, og ingen røyk fra eksosen. Jeg forteller dette til selger og han gir meg valget av enten at han refunderer 20k, (noe en toppakning jobb koster uten planing av blokk) eller at han selv tar bilen til et verksted han kjenner til, og hvis reperasjonsbeløpet overstiger 12k så tar han tilbake bilen fullstendig og refunderer pengene. 

 

Det gikk kanskje 2 uker, han hadde da hentet bilen og kjørt den til dette verkstedet sitt med henger. En dag gikk så ringer han. Forteller at verkstedet har testet og testet men de finner ut av at det ikke er toppakning men radiatoren (noe jeg også mente). Men uten noen varsel til meg så har han da gjennomført jobben (regningen kom på 7800kr) på dette verkstedet og krever at jeg skal betale regningen fordi det er bruktbil og at man må forvente at ting skal gå galt med bruktbil. 
 

Jeg har betalt, men er uenig i resultatet, altså jeg kjøper ikke bruktbil for å få den fikset på verksted, og ja jeg forventer fullt at en bruktbil skal få feil, jeg har en diesel golf som har omtrent fått byttet alt av meg selv, men jeg syns det at han tvang på en jobb på meg som han egentlig sa at han skulle betale over telefon uansett (Jeg har ikke dette skriftelig) så syns jeg dette var feil. Tror dere jeg har en sak her hvis jeg går videre med dette gjennom forbrukerrådet? 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 14.10.2023 at 4:37 PM, zanta said:

Hvor gammel er bilen, hvor langt er den kjørt, og hvor mye ble betalt for bilen ift markedsverdi?

OT: Man bør unngå å kjøpe bil av privatpersoner med mangel.

Personmedmangel.jpg.51f0348203388a735bc31c66e1ee2ee8.jpg

Ja man skal jo unngå å kjøpe bil av privatpersoner med mangel, skjønner kommentaren men vanskeligere i praksis enn så vil jeg si.

Lenke til kommentar
kuld935 skrev (2 timer siden):

Ja man skal jo unngå å kjøpe bil av privatpersoner med mangel, skjønner kommentaren men vanskeligere i praksis enn så vil jeg si.

Må visst frem med teskje: Min OT-kommentar var at din overskrift sier at det er privatpersonen du har kjøpt den av som har en mangel, ikke selve bruktbilen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...