Gå til innhold

Den norske skolen - en katastrofe?


Anbefalte innlegg

Den norske skolen har blitt omkranset av en politisk ideologi som bedyrer at inkludering og felleskap er den endelige løsningen på hvordan ungdommen skal dannes. Vi har en kunnskapsminister som slår ring rundt om enhetskolen. Det gjøres uten en eneste kritisk tilnærming til den norske skolen som har blitt produsert av venstresiden. Norge skårer dårligere enn våre naboland i internasjonale undersøkelser som PISA. Hver fjerde tiendeklassing leser kritisk dårlig. Flere får vedtak om spesialundervisning i ungdomsskolen. Stadig færre søker seg til lærerutdanninger. Voldsutøvelse og mobbing øker i skolene. Dette er ikke manus til en dystopisk film. Det er en virkelig og samtids beskrivelse av den norske skolen slik den er i dag.

Styringsdokumenter og handlingsplaner fokuserer på å inkludere alle elever, uansett forutsetninger og potensiale. Differensiering er utenkelig. Spesialundervisning er fy fy. Skolen skal tilpasse opplæringen til alle, men bare innafor klasserommets fire vegger, og gjennom lærere som allerede har nok å rutte med enn å kunne tilrettelegge for alle elever. En utagerende elev er alltid skolens feil, aldri foreldrenes, eller eleven selv! Ja, eleven kan aldri stille stilles til ansvar. Konsekvenser og disiplinering som før var normen bryter i dag med alle etiske verdier. Hvorfor? Jo, fordi forskning sier det! Og med selvfølge tilhører de fleste akademikere venstresiden. 

Det er helt absurd at det mangler med ressurser til å gjøre den norske skolen enestående internasjonalt, samtidig som staten og kommunene driver med offentlig sløseri av skattebetalerens penger. Mennesker på venstresiden er ikke mer intelligente, men de er mer disiplinerte og strukturerte. Dette er egenskaper som høyresiden mangler, og dette ser vi resultatet av. 

Endret av KemalKausces
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Annonse

[1] Random productId 12105549 from global

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...