Gå til innhold

Den norske skolen - en katastrofe?


Anbefalte innlegg

Den norske skolen har blitt omkranset av en politisk ideologi som bedyrer at inkludering og felleskap er den endelige løsningen på hvordan ungdommen skal dannes. Vi har en kunnskapsminister som slår ring rundt om enhetskolen. Det gjøres uten en eneste kritisk tilnærming til den norske skolen som har blitt produsert av venstresiden. Norge skårer dårligere enn våre naboland i internasjonale undersøkelser som PISA. Hver fjerde tiendeklassing leser kritisk dårlig. Flere får vedtak om spesialundervisning i ungdomsskolen. Stadig færre søker seg til lærerutdanninger. Voldsutøvelse og mobbing øker i skolene. Dette er ikke manus til en dystopisk film. Det er en virkelig og samtids beskrivelse av den norske skolen slik den er i dag.

Styringsdokumenter og handlingsplaner fokuserer på å inkludere alle elever, uansett forutsetninger og potensiale. Differensiering er utenkelig. Spesialundervisning er fy fy. Skolen skal tilpasse opplæringen til alle, men bare innafor klasserommets fire vegger, og gjennom lærere som allerede har nok å rutte med enn å kunne tilrettelegge for alle elever. En utagerende elev er alltid skolens feil, aldri foreldrenes, eller eleven selv! Ja, eleven kan aldri stille stilles til ansvar. Konsekvenser og disiplinering som før var normen bryter i dag med alle etiske verdier. Hvorfor? Jo, fordi forskning sier det! Og med selvfølge tilhører de fleste akademikere venstresiden. 

Det er helt absurd at det mangler med ressurser til å gjøre den norske skolen enestående internasjonalt, samtidig som staten og kommunene driver med offentlig sløseri av skattebetalerens penger. Mennesker på venstresiden er ikke mer intelligente, men de er mer disiplinerte og strukturerte. Dette er egenskaper som høyresiden mangler, og dette ser vi resultatet av. 

Endret av KemalKausces
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...