Gå til innhold

KemalKausces

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av KemalKausces

  1. Den norske skolen har blitt omkranset av en politisk ideologi som bedyrer at inkludering og felleskap er den endelige løsningen på hvordan ungdommen skal dannes. Vi har en kunnskapsminister som slår ring rundt om enhetskolen. Det gjøres uten en eneste kritisk tilnærming til den norske skolen som har blitt produsert av venstresiden. Norge skårer dårligere enn våre naboland i internasjonale undersøkelser som PISA. Hver fjerde tiendeklassing leser kritisk dårlig. Flere får vedtak om spesialundervisning i ungdomsskolen. Stadig færre søker seg til lærerutdanninger. Voldsutøvelse og mobbing øker i skolene. Dette er ikke manus til en dystopisk film. Det er en virkelig og samtids beskrivelse av den norske skolen slik den er i dag. Styringsdokumenter og handlingsplaner fokuserer på å inkludere alle elever, uansett forutsetninger og potensiale. Differensiering er utenkelig. Spesialundervisning er fy fy. Skolen skal tilpasse opplæringen til alle, men bare innafor klasserommets fire vegger, og gjennom lærere som allerede har nok å rutte med enn å kunne tilrettelegge for alle elever. En utagerende elev er alltid skolens feil, aldri foreldrenes, eller eleven selv! Ja, eleven kan aldri stille stilles til ansvar. Konsekvenser og disiplinering som før var normen bryter i dag med alle etiske verdier. Hvorfor? Jo, fordi forskning sier det! Og med selvfølge tilhører de fleste akademikere venstresiden. Det er helt absurd at det mangler med ressurser til å gjøre den norske skolen enestående internasjonalt, samtidig som staten og kommunene driver med offentlig sløseri av skattebetalerens penger. Mennesker på venstresiden er ikke mer intelligente, men de er mer disiplinerte og strukturerte. Dette er egenskaper som høyresiden mangler, og dette ser vi resultatet av.
  2. Du er slik du snakker til deg selv. Det er mye psykologiske mekanisme som er involvert. Forskning viser stadig viktigheten av å snakke seg selv opp. For eksempel, mennesker som tror de er i bedre i stand til å utføre en oppgave, uten at de i virkeligheten har noen fordeler sammenlignet med andre - gjør det bedre HVER eneste gang. Du må rett og slett jobbe med selvtilliten - enklere sagt enn gjort? Tvert om, du må bare lure hjernen din. Det er faktisk så enkelt. Du må si til deg selv at du er unik, at du vet best, at du er den dyktigste innafor ditt felt (hva enn du er beskjeftiget med). Den ENESTE grunnen til at mennesker som skårer høyt på personlighetstrekk i den mørke triaden har så lite risiko for depresjon og angst- er ikke fordi de ikke bryr seg om hva andre tenker om dem eller at de gir blanke i andres meninger, årsaken er heller at de entydig tror at det er ingen som er bedre enn dem. Alt de gjør er riktig, andre tar feil. Det er mye bedre å være drittsekk i tankemønstret, men lykkelig, enn en mann med gode intensjoner, men ulykkelig.
  3. Det er en feil tilnærming at nye boliger vil redusere boligprisene. Dette ville i så fall vært avhengig av et betydelig antall nybygg, ettersom få boliger bare vil bli kapret av bolighaier. En slik utbyggelseprosess vil imidlertid være vanskelig å begrunne for kommunen. I tillegg er det allerede makstak på boligpriser, da kostnadene for utbygging er store. Det er kun EN måte å få ned prisene på, og det er gjennom reguleringer. Det er særlig muligheten til å eie sekundærbolig som bør begrenset, men i tidsintervaller. Det vil si: når leiemarkedet er svak, bør det godkjennes flere søknader om å eie sekundærbolig. Og omvendt: når leiemarkedet er sterk, bør det ikke lenger godkjennes flere søknader. Samtidig bør det sørges for at det hele tiden er gevinst mellom utbygg og salg, så kommunen ikke sitter igjen med alt ansvaret av boligbygg.
×
×
  • Opprett ny...