Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Jordfeilbryter slår ut pga varmekabler - Fungerer plutselig uten jordfeil


Anbefalte innlegg

Hei!
 

Hadde trøbbel med varmekablene på badet fra vi flyttet inn i leiligheten for ca 1 år siden. (Badet nærmer seg 20 år og er nok klar for rehabilitering) Hadde en elektriker inne i fjor høst som konkluderte med at feilen lå i termostaten, den ble byttet og kablene har fungert siden.


Nå i sommer har vi skrudd ned varmen en del på badet, og plutselig en morgen når vi våknet hadde jordfeilbryteren slått ut og det virket til at kablene hadde takket for seg. (Man kunne få tilbake strømmen på badet ved å slå av kablene å vippe tilbake jordfeilbryteren)

Her en dag slo jeg på varmekablene igjen for å sjekke om jordfeilbryteren fortsatt slo ut, men nå fungerte de igjen. Lot de stå på så lenge at jeg kjente at det ble varme i gulvet før jeg slo de av igjen.

Jeg vil anta at jordfeilbryteren slår ut fordi det har kommet fukt til kablene, og at grunnen til at de nå fungerer igjen er at det rett og slett har tørket opp?

Spørsmålene mine er om det kan tenkes at det er noen annen årsak til jordfeilen enn at kablene er i ferd med å takke for seg?

Jeg vil anta at jeg ikke bør la kablene stå på nå? Eller kan man stole så mye på den jordfeilbryteren at det er uproblematisk å la de stå på? (Beklager på forhånd min uvitenhet her :) )

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Periodisk jordfeil i forbindelse med svakhet i kablene er ofte fuktrelatert. Da er det i utgangspunktet en svakhet i isolasjonsmotstanden til jord i kablene, f.eks en skade i ytterkappen og leder. Hvis man har tilstrekkelig last på kursen kan det tørke opp og jordfeilen kan forsvinne eller bli innenfor grenseverdien selv om det i utgangspunktet fortsatt er en skade på kabelen. Du burde fått måle kablene med en megger for å få konstatert om det er de som skaper jordfeilen. Kan da være lurt å ha de avslått en stund før målingen så den naturlige fuktigheten i muren eller lignende får trigge den eventuelle jordfeilen.

Endret av Powertrainer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...