Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Bygge inntil tomtegrense


030414

Anbefalte innlegg

Hei,

Noen som vet hvor nærme man kan bygge et hus som står akkurat på tomtegrensen? Den ene veggen er satt rett på tomtegrensen, hvis nabo vil bygge f.eks en bod. Gjelder fortsatt 1 meter regelen? Da vil boden stå 1 meter fra naboens hus.

 

Takker!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er to sider ved problemstillingen. For det første så er vel avstanden på 1 m satt fordi det skal være mulig å foreta vedlikehold fra egen tomt. Å sette en bod 1m fra naboens hus kan da være ok så lenge naboen fremdeles får muligheten til å vedlikeholde sitt hus. Man må regne med at naboen har hevdvunnen rett til det.

For det andre så er det krav om brannskille mellom nabohus. Avstanden fra hus til hus skal være på 8m eller også må brannskillet oppnåes ved å bruke brannhemmende materialer. Fra gammelt av var de ikke så opptatt av slikt så det finnes mange hus som står nær hverandre uten et brannskille som ville blitt godkjent i dag. Hvis man da bygger bod mellom husene og avstanden fra boden til eget hus er mindre enn 8m er kravet om brannskille mest sannsynlig aktuelt.

 

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...