Gå til innhold

Skyte inn egenkapital ved bruk av hylleselskap


Anbefalte innlegg

Hei,

Vi er to partnere som har gått sammen om å starte opp et selskap, og vi benyttet oss av et hylleselskap vi kjøpte for å få fortgang i aktivitet og unngå å måtte vente på saksbehandlingstid hos Brønnøysundregistrene.

Spørsmålet mitt er veldig enkelt:

- Er det samme regel for hylleselskap som for ordinære selskap at selskapskapitalen må bekreftes av bank/regnskapsfører etc? Eller er det bare å overføre aksjekapitalen fra en av aksjonærene sine kontoer og inn på bedriftskontoen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen andre regler for hylleselskap enn for andre selskap, men hele konseptet hylleselskap er jo at kapitalen allerede er skutt inn, og den som overtar kjøper aksjene. Når du kjøper aksjene så er det ikke noe krav om bekreftelse av innbetaling e.l., for selskapet har fått den kapitalen det skal ha. 

Dersom du har kjøpt et "halvferdig hylleselskap" (selskap under stiftelse) hvor formalia ikke er helt gjennomført så har du kjøpt feil "produkt" gitt behovet du beskriver, men det er så vidt jeg vet også noe som selges. 

Dersom du skal gjøre nye kapitalinnskudd (skyte inn mer kapital) må du følge reglene for dette, herunder bekreftelse av innbetalt kapital. Men vurder gjerne andre måter å kapitalisere selskapet på, f. eks. aksjonærlån. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...