Gå til innhold

Etoro og skattemelding


Anbefalte innlegg

Ok, fikk reklame om Etoro, så morro ut, så hvorfor ikke? Var veldig enkelt å logge seg inn å starte opp, gjorde noen egne kjøp som jeg fikk bra avkastning på, eller som står seg godt enda. Og så fulgte jeg noen "eksperter" som åpenbart ikke levde opp til den betegnelsen. Greit nok, det var morro en stund, men så begynte jeg med andre prosjekter, og jeg lot nå pengene stå knyttet til disse ekspertene og ting gikk opp og ned, og 2022 var altså en del ned på disse ekspertene.

Men, så har naturligvis Skatteetaten hengt seg opp i at jeg har noen kroner på Etoro, og de vil ha info. Det skal de nå få, men ved å følge ekspertene så har jeg naturligvis også automatisk blitt en ræser på hurtighandel, det er 506 sider med transaksjonshistorikk i det som heldig vis en en fiffig skatterapport som Etoro lager tilpasset Norge. 

Så, det er ikke så veldig aktuelt å føre opp en og en aksje (selskap), kan jeg føre fortjeneste og tap på alle selskaper som en samlet post, og legge ved dokumentasjon?

Og, så har disse ekspertene handlet i aksje, CFD, olje, gull osv. Og på summeringssiden er ting delt opp, men med andre begreper.
image.thumb.png.fe2e0b6ef0e06f6169279659c3580061.png

 

Aksjer og verdipapirfond er to forskjellige poster. Jeg skjønner jo hvor aksjer er og hvor disse havner, men hva med verdipapirfond (i kontekst Etoro). Lenger ned i rapporten under Finans Verdipapirer - Verdipapirfond står kun dette. Men 0,17 her passer med Gevinst salg obligasjoner i oppsummeringen over, men 0,73 stemmer med Tap salg av verdipapirfond - aksjedel, utbytte og gevinst for salg av verdipapirfond finnes ikke under denne oppsummeringen selv om det står i sammendraget, og dette utgjør tusenvis av kroner.
image.png.7bc8ace403e6e0385d813f0f34328ae7.png
Og hva med CFD? Det står jo CFD på både aksje, krypto og ting som olje og Gull. Så vidt jeg kan finne ut er CFD'er lagt i kategoren Andre finansprodukter i sammendraget over, om jeg skal tro det som kommer fram lenger ned i rapporten. Men, hva er da CFD/Andre finansprodukter hos Skatteetaten. Ser Etoro lister med 22% skatt.

I denne rapporten er Andre finansprodukter listet både under Inntekt og Tap, er dette en bøgg? Hvordan skal det føres om ikke.

Edit: Og hva er forskjellen på gevist og utbytte, er det salg vs det du får ved å eie en andel? I så fall, hvorfor er det da listet skattepliktig utbytte fra aksjer, men ikke salg av aksjer i sammendraget?

 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
nemiss skrev (På 4.5.2023 den 23.48):

Hva endte du på her? Lurer på hvordan jeg skal løse det med copytrading selv...

Endte med at jeg gjorde som best jeg kunne egentlig. Jeg gikk gjennom alle de hundrevis av sidene som gjaldt aksje og regnet sammen hvor stor andel som var generert etter 6. oktober. Heldigvis var jeg mest aktiv tidlig på året. 

Så fant jeg poster under finans på selvangivelsen som lignet mest mulig på ordlyden i rapporten fra Etoro.

De skal ikke ha dokumentasjon med mindre de spør. Så jeg tenker at om jeg plasserer alle tallene så har jeg i det minste ikke holdt tilbake informasjon, selv om det kanskje ikke ble 100% riktig. 

Ble en del som havnet under andre verdipapirer eller hva det het. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...