Gå til innhold

AI, kunstig intelligens


Anbefalte innlegg

Theo343 skrev (22 timer siden):

Jeg tenker at selv om AI kan gjøre en god jobb på mange kreative områder som musikk, grafisk, kunst, litteratur, koding osv så vil det nok aldri fullstendig erstatte den sjelen et menneske kan legge i arbeidet. Ja det vil nok ta over en del av lavterskel arbeidet og sikkert ha sin egen "creative genius" branch etterhvert, men jeg tror rett og slett at mennesker alltid vil være foretrukket for mange slik som man eks. ser med møbelsnekkere. Man har færre møbbelsnekkere pga masseproduksjon men stadig fler våkner opp til å benytte disse for kvaliteten og sjelen det gir i arbeidet.

Det vil alltid være mer imponerende for meg med godt håndverk utført av en person eller gruppe mennesker enn om en maskin har gjort det. Det vil alltid være marked for det selv AI/AIG vil ta over mye i bunnlinja.

 

Det sa sikkert folk når de første kaffetrakterne kom også.. Den gode smaken ligger i sjela til hu som står og koker kaffen på kjøkkenet, en maskin kan sikker lage noe svip, men det stopper der. Kvalitet blir det aldri.

Min spådom er at innen 5 år så klarer du ikke skille på noen av de bedre AI genererte produksjonene via blindtester. Samme om det er musikk, kunst, litteratur, koding, film, fortellerstemmer m.m.
Alt er i oppstartsfasen om dagen og det er helt klart upolert og usjarmerende akkurat nå. Som en gyngestol frest ut på et samlebånd sammenlignet av en som er håndlaget av en møbelsnekker.

Forskjellen er at AI er et verktøy og når verktøyet blir godt nok så kan de som bruker verktøyet som f.eks. møbelsnekkeren produsere håndlagede gyngestoler på samlebåndet med alle unikheter og detaljer i hver eneste stol som om han ville gjort ved å håndlage dem selv.

Videre så vil dette verktøyet kunne brukes til mye mer enn kun møbelsnekkerarbeid, det kan brukes til skremmende mye og det vil være brukeren av verktøyet og deres kreativitet som er avgjørende for det ferdige produktet.

Om noen år så kan trolig den lokale skomakeren lage en Pixar film på et par dager ved å skrive inn 10-12 sider med ulike kommandoer. Da er animasjonene på plass, historien er på plass, stemmene i filmen er på plass og filmmusikken på plass.
Rulleteksten vil kun ha et navn, verktøyet brukt og eventuelt navnet til personene stemmene er basert på.
Nå koster en sånn film ca. 200 millioner dollar, og det brukes ca. 200.000 arbeidstimer.
Skomakeren kan lage en kostnadsfritt på fritiden sin i løpet av en helg, det eneste hinderet er ens egen kreativitet.
Se f.eks en liten kommando med det upolerte AI video verktøyet "Sora" som er i beta fasen.
Prompt: Animated scene features a close-up of a short fluffy monster kneeling beside a melting red candle. The art style is 3D and realistic, with a focus on lighting and texture. The mood of the painting is one of wonder and curiosity, as the monster gazes at the flame with wide eyes and open mouth. Its pose and expression convey a sense of innocence and playfulness, as if it is exploring the world around it for the first time. The use of warm colors and dramatic lighting further enhances the cozy atmosphere of the image.

Spoiler



Ekstremt mange vil nok miste jobben sin eller se en dramatisk reduksjon i verdien av det de jobber med og noen vil nok bli ansatt av selskaper som søker folk som er kreative og kan bruke AI verktøyene som blir tilgjengelig.
Men det at vi ikke trenger 200 000 timer på lage en 2 timers animert underholdnings film er vel i det store og hele tid og penger som kan brukes på mer nødvendige ting?
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...