Gå til innhold

Mesh-oppsett


Anbefalte innlegg

Mulig idiotspm men første gang vi tester Mesh.

Bor i en generasjonsbolig med to boenheter uten store hastighetsbehov på nettverk, og tester ut å dele på én bredbåndslinje til hele huset. Litt dårlig dekning med én ruter på hele boligen, så kjøpte noen Jensen OmniLite-bokser. Instruksjonen ber om at vi "kobler OmniLite til modemet og kobler fra gammel ruter", men modem og ruter er jo samme boks(?). Har fiber fra Altibox, FMG-3542 ruter/modem. Så foreløpig har vi kablet "hovednoden" fra Jensen til en av LAN-utgangene på modemet/ruteren og sånn sett fått opp et ekstra nett som utvider seg til de andre nodene, mens det gamle nettet fortsatt er aktivt. Men ønsket er jo å ha ett felles nett for hele huset. Kan man deaktivere ruterfunksjonen på ruteren/modemet og bare bruke den som et modem? Hva er vanlig?

Endret av Wembley
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du sier hvilken internettleverandør det er snakk om, og hvilken ruter du har i utgangspunktet, så er det litt enklere å gi tips.

Hos en del der modem og ruter er samlet, kan man benytte seg av "bridge mode" for å bruke egen ruter. En annen løsning kan være å kjøre mesh-løsningen i "aksesspunktmodus" samtidig som du bare deaktiverer wifi på den ruteren fra internettleverandør.

 

 

Lenke til kommentar

Jeg hadde vel ellers ikke hatt de store forhåpningene for god brukeropplevelse med Jensen OmniLite, men kan vel være at det dekker en del sine behov. 

FMG vil ellers kunne settes i bridge mode via Mine Sider hos Altibox. Evt. kan man ta kontakt med dem på chat, og de vil kunne gjøre det om man ikke skulle finne ut av det. Har du TV fra Altibox, og hvilken dekoder? Om man har forrige typen TV-boks, vil det enkleste være å koble denne til en spesifikk port på hjemmesentralen når man har satt den i bridge mode.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...