Gå til innhold

Anbefaling til LED-striper i stue?


Anbefalte innlegg

Vurderer å installere led-striper langs taklistene i stuen vår som er rektangulær og ca 36 m2. Trenger ca 26 meter. Hvor mange lumen bør disse være for å kunne gi et greit lys i stuen? Tanken er at dette blir hovedkilden til belysning.

Vi har en dimmer montert på vegg som styrer en stikkontakt. Finnes det ledlys-striper man kan koble i stikk, slik at vi kan bruke dimmeren som allerede er montert for å styre lyset?

Har dere link til gode ledlys-striper? Det er viktig at lyset kan dimmes, og gjerne via en app også om mulig. 
 

Man trenger vel også noen lister man kan legge lysene i, med et deksel for å skjule ledstripene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å bruke LED strips til hovedbelusning krever en del meter. 26 meter er relativt mye og det vil kreve en gasse massiv forsterker. Hvis du går for en ledstripe med 60LED pr. Meter så gabger du 60 med 26 meter. Så får su 1.560 led. Hvis det er RGB LED og du skal ha hvitt lys så trekker hver led diode i teorien 60 milliampere. (20mA x 3). Det betyr at du må ha en forsterker som klarer å levere over 90 ampere.

LED striper fungerer best som effektbelysning og ikke direkte opplysing. 

 

Lenke til kommentar

Man kan jo bruke led strips og lyse opp stuen indirekte ved å skjule led stripene bak taklister etc. men det krever en del meter hvis du skal ha leselys i sofaen. 
 

for direkte opplysning av stue er det nok LED spotter som gjelder. Skal du kable feks. 5V eller 12V LED strips så bør su også kjlre power injectons flere steder for å forhindre spenningstap. Rundt 90 ampere er ganske massivt og det krever rimelig heftige kabler fra forsterker til led strips også. 

ingenting er styggere enn å se led striper som synes. Funker greot som julebelysning utendørs, men ikke som belysning i stua spør du meg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...