Gå til innhold

Lekkasje i tak på sameie


Patek

Anbefalte innlegg

Hei, 

Jeg er leder i et lite sameie på 8 leiligheter, 4 i 1. etasje og 4 i 2. etasje. Fikk melding fra en nabo i går om at det lakk vann gjennom taket rundt beslaget på pipa. Tok først kontakt med forsikringen, men forsikringen vår dekket visst ikke taklekkasje. Hadde en snekker innom i går som kikket på problemet. Snekker trodde det var at undertaket ikke er tett. Mulig årsak er at spiker i sløyfe på tak ikke har truffet taksperre / tapet skjøt på undertak. Han anbefalte at en takstmann også burde se på det og lage en rapport, samt at de andre leilighetene i 2. etasje burde sjekkes. 

Dette virker jo evt som dårlig arbeid fra utbygger, leilighetene er fra 2009 mener jeg, er det mulig å reklamere/kreve utbedring fra utbygger eller vil dette være helt håpløst etter så lang tid? Hvis det dreier seg om en konstruksjonsfeil... Har ikke rukket å få snakke med takstmann enda, men skal høre hva han tror også.

Samtidig, noen som vet ca hvilke kostnadsleie vi snakker om her? Snekker mente at det må plukkes av takstein på et felt rundt pipa, fjerne lekter og legge ny tetting. Høres jo ikke ut som en alt for stor jobb, men vi har ikke den beste økonomien i sameiet. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsikringen dekker normalt ikke skader som skjer i åpninger byggningsmassen. 

Kostnaden vil nok varriere ut i fra tilkomsten. Alt fra om man kan komme opp i lift/stige og enkelt avdekker problemet og kan reparere det med ny tekking rundt pipen, helt opp til de som mener det foreligger mangel ved hele taket og problemet vil utvikle seg slik at hele taket må byttes. 

Den endelige reklamasjonsfristen er 5 år, selv om det har vært noen rettsaker nylig hvor en slik absolutt frist ikke blir gjeldende dersom feilene er alvorlige nok. 
Om det er relevant i denne saken spør om det kun er gjort en glipp rundt ei pipe, eller om hele taket er feilkonstruert vil jeg tippe. 

Ville tatt kontakt med snekker og bedt om en timepris og evt kostnad for stillas og et anslag på enkel utbedring. 
En fastpris vil være vanskelig for en snekker å anslå uten tilkomst og vil da ta med flere forbehold i prisingen. 

Endret av Marzo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...