Gå til innhold

USB-C-kabel for å vise skjermbilde


Kutler

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

  

arne22 skrev (17 timer siden):

Har PC'er av type Lenovo og Huawai og skjerm av type Lenovo. Flesteparten av de gamle USB-C kablene fungerer ikke, men den siste jeg kjøpte for Kjell og Co fungerte 100%. Regner med/rimelig sikker på at det var denne:

https://www.kjell.com/no/produkter/data/datatilbehor/usb-tilbehor/usb-kabler/luxorparts-usb-c-kabel-usb-3.2-gen-2x2-1-m-p89514

Ja, akkurat den der ligner faktisk på kabelen som jeg vet fungerer også. At den er "feit" i begge ender ser ut til å være et bra tegn.

 

nomore skrev (16 timer siden):

Først må du være sikker på at skjermen faktisk har video inn på USB-C. Det er ingen selvfølge. Mange skjermer blir levert med USB-C for å kunne lade telefoner eller koble til USB-utstyr (mot datamaskinen).

Dette er nok riktig, og jeg legger også merke til at den skjermen jeg bruker har DisplayPort-logoen(?) ved der USB C-pluggen plugges inn.

Lenke til kommentar

Husk at USB-C IKKE er en kabelstandard.
Det er en fysisk standard for selve kontakten.

Det finnes en drøss med standarder for kablene, og det at kabelen har en USB-C kontakt betyr ikke at den støtter alle standarder. Det finnes en god del kabler med USB-C kontakt som ikke støtter Displayport.  Kabelen må støtte noe som heter "DP alternative mode" for å kunne sende DP signaler.  

PC/skjerm bør ENTEN ha en DP logo eller et lyn-logo (Thunderbolt) ved siden av USB-C kontakten for å indikere at den støtter alternative mode.  

 

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Da har jeg en melding til den som skal ha USB-C med mulighet for bilde:

Kjøpte meg en USB-C kabel til 150,- kr hos Biltema i dag, ikke for at jeg egentlig behøvde den, men for å teste.

Og jo den overfører bilde uten problem og den er også merket at den "er god på strøm".

Har bare en USB-C skjerm, men har testet på mange PC'er. 3 forskjellige PC'er og 2 forskjellige Chromebook. Det er ikke noen forskjell mellom PC'ene eller Crumbook'ene. Kjører en kabel på en, så kjører den på alle.

Både kabelen fra Kjell og co og Bitema fungerte OK for billedoverføring, men kabelen fra Bitema var nesten dobbelt så lang og kostet det halve.  (300,- hos Kjell og co og 150,- hos Biltema.)

Da må det vel bli Bitma sin som er "anbefalt kabel".

Det må vel være denne:
https://www.biltema.no/kontor-teknikk/datatilbehor/datakabler/usb-type-c/usb-31-kabel-type-c-18-m-2000041527

Kobler ellers ekstern strømkilde til høyre side av skjermen via høyre USBC. Kobler så videre til PC på venstre USB-C, slik at PC mottar strøm og sender tilbake video i den samme kabelen. Ganske "fikst".

Endret av arne22
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...