Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det med søvn sånn som med mat, at en kan få for mye?


Cerent

Anbefalte innlegg

Kom til å tenke på noe, dersom en f.eks. i ferien bestemmer seg for at nå skal en ta seg fri fra verkkerklokka også og bare sove til en mer eller mindre våkner av seg selv kan en risikere å få for mye søvn? Dvs. at kroppen er utviklet for tider da søvn er et knapphetsgode slik som den er utviklet for at næring er et knapphetsgode og når en ikke bruker vekkerklokke så får en for mye søvn på samme måte som mange får for mye næring om vi spiser alt vi har lyst på? Er det i tilfelle negativ med for mye søvn? En åpenbar ting er jo at en får mindre tid til å gjøre ting om det blir for mye.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Vis du sover optimalt skal kroppen vekke deg etter 5-9 timer med at du blir for varm og våken til å fortsette å sove. Du kan fortsatt ligge å sone ut helt i senga med lav puls i komfor fra dyna, men ideelt skal det ikke være mulig å sove videre.
Vis ikke dette skjer, så ville jeg heller antatt at noe er galt, gjerne via for lav søvnkvalitet. Om det er snakk om for smale luftveier, dårlig liggestilling, dårlig synkronisering med døgnrytmen, ekstremt koffeininntak eller overspising før sengetid forstyrrer temperaturendringene... det er ikke så spennende hva som er galt, men noe er galt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...