Gå til innhold

VoLTE og Roaming


Anbefalte innlegg

2G og 3G er snart historie i hele Europa, og snart vil vi bare ha 4G og 5G. Jeg vil gjerne høre fra dem som har vært i utlandet og hatt tilgang til VoLTE (4G-tale). Hvor har dere vært, hvilken telefon har dere, hvilken hjemme- og roamingoperatør har dere, og hva er erfaringer med stabilitet og oppkoblingstid?

Snurr film!

Endret av Bäcker
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Reiser du ut av Norden, vinker du raskt farvel til volte. Noen svært få avtaler er på plass her og der. Telenor og Telia er "like dårlige" er min erfaring etter å ha reist gjennom Europa denne sommeren med dual-SIM. Kanskje operatører ikke gidder å få dette på plass før de absolutt må?

5G var heller ikke tilgjengelig til tross for at det begynner å bli godt utbygd på kontinentet, blokkert av enten norsk eller lokal operatør. På Samsung sine telefoner kan du se status for dette ved å slå *#0011# i telefonappen og se etter "RestrictDCNR:", 1 = 5G blokkert av din operatør, 0 = 5G tilgjengelig i abo.

 

Endret av mandela
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må legge til at det sikkert også finnes mange telefoner der ute som ikke har blitt oppdatert til en konfigurasjon som støtter volte roaming. Google sine telefoner får dette slått på først nå*, eiere av telefoner fra andre merker som ikke tar oppdateringer og operatørinnstillinger seriøst kan trolig se langt etter volte roaming. Her er nok Samsung (og muligens Apple) best i klassen, som med mye annet.

* https://9to5google.com/2022/08/23/google-pixel-volte-roaming-update/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...