Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hva skjer når en advokat mister bevillingen?


Gufi

Anbefalte innlegg

 Motpartens advokat har mista bevillinga, så jeg lurer på hva som skjer med penger som står på klientkonto eller penger han har tatt som forskudd ? Jeg er ikke helt sikker på hva som er årsaken, men han er berykta for å trenere saker ved å blant annet ikke svare på henvendelser før det har gått veldig lang tid, osv.

Skal nå i møte med egen advokat igjen og selv om jeg er litt usikker på om hun har erfaring nok når arvestrid skal i retten, så må jeg forholde meg til to andre som vil beholde henne. 

Dette handler om krav motparten ikke har dokumentert og som vi har nekta å gå med på, for å si det enkelt, og det er forhold som gjelder mange år tilbake. De fleste som var involvert da er døde.

Kan vi saksøke en advokat som har mista bevillinga og som har trenert saken i så lang tid at til og med vår advokat ble forbanna for halvannet år siden og ga klar beskjed om  passivitetsregelen ? Siden har vi ikke hørt noe før beskjeden om at motparten fikk ny advokat for noen måneder siden. Det gjelder samme sak. Eller, må vi rette krav mot motparten som har valgt å ha en advokat som har trenert saken i lang tid 

Vår advokat sendte et tilbud som minnelig løsning for 2 1/2 år siden (langt unna kravet dems) og ba om å få skriftlig svar fra motparten om de godtok tilbudet eller ei, men de svarte ikke på det.

 

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Når en advokat mister bevillingen skal Tilsynsrådet som utgangspunkt oppnevne en annen advokat (en forvalter) som skal forvalte og avvikle advokatvirksomheten ved bl.a. å føre løpende saker og betrodde midler tilbake til klientene og sørge for at klientenes interesser blir ivaretatt, se domstolloven § 228 og advokatforskriften kapittel 7. 

Man kan generelt sett ikke saksøke noen for å trenere en sak utenrettslig når det er oppstått et motsetningsforhold. Årsaken til dette er at man jo alltid har alternativet å gå til retten for å tvinge frem en løsning. Trenering under rettergang kan sanksjoneres med bøter og pålegges erstatning etter domstolloven §§ 200 og (særlig) 202 tredje ledd. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...