Jump to content
Sign in to follow this  
Guest b0502...2bc

Utleie av bolig i strid med borettslagets regler

Recommended Posts

Guest b0502...2bc

Hei. Jeg er ikke noen boligspekulant, men eier i dag en leilighet i et borettslag i et av de store boligbyggelagene i en halvstor by, som leies ut mens jeg bor i et rekkehus med familien min. (Leiligheten som leies ut ble kjøpt før vi ble sammen, men av forskjellige grunner så var det upraktisk å selge den da)

Utleien er per nå helt i tråd med borettslagets regler, men det jeg lurer på er konkret dette med utleie i maks 3 år. Vi har ikke tenkt å eie boligen over veldig lang tid, men begrensningen på tre år er svært upraktisk for oss mtp. timing og økonomi. Realistisk sett skulle vi gjerne leid ut i 5-6 år. Dette er i et av de store boligbyggelagene. 

Er det noen som har noen erfaring med hvor strengt dette håndheves, og hvor mye styret følger med/bryr seg om dette så lenge leieboeren oppfører seg fint og følger ordensregler osv ...? Hvordan følges eventuelt dette opp? 

Og rent juridisk, det står i reglene at det kan kreves fravikelse etter tvangsfullbyrdelsesloven. Er dette en lettvint og vanlig ting å kreve, eller er det mest vanlig at man først får sjansen til å si opp leietaker og eventuelt selge andelen. Og hva risikerer man av kostnader? 

Anonymous poster hash: b0502...2bc

Share this post


Link to post

Kun min personlige erfaring.

Vi fulgte opp dette tett. Hadde en sak med fremleie som trakk ut i tid og nærmet seg fristene. Skrev da brev hvor vi krevde at enten eier flyttet hjem eller solgte leiligheten. Løste seg heldigvis før vi måtte starte prosess med tvangssalg, men vi var forberedt på å ta den kampen.

Selv om eier og leietaker i dette tilfellet var hyggelige og rolige mennesker ville vi ikke ha noen presedens om at regler kunne brytes. Åpner man døra på gløtt vet man aldri hva som kommer smygende inn på et senere tidspunkt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...