Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Paradokser og kotradiksjoner er ikke det samme. Det ene og det andre trenger ikke å utelukke verken det ene eller det andre. Det er bla det som gjør Guds ord så uutgrunnelig. Sann sosialisme handler om individualisme. Om enkeltindividets betydning i seg selv og for gruppen i helhet. Å forlate flokken for det ene lammet som har gått seg vill. Det finnes ikke sosialisme uten individualisme først. Sosialisme uten individualisme i bunn er farlig. Solidaritet uten enkeltindividets beste i sentrum, tilsvarer liket fremfor unikhet, og er derfor et misforstått og tomt begrep uten idividualitet. En kan ikke i sannhet ivareta en gruppe uten å ivareta ulike menneskers ulike og unike behov og dyrke deres ulike og unike egenskaper. Med sosialisme uten individualisme i bunn, mister man unikhet, som individualismen ivaretar.

Smerte produserer utholdenhet, som produserer karakter, som produserer håp.

Ett individ kan ikke yte sitt beste for gruppen dersom gruppen blir satt foran individet behov og unikhet.
Feminisme er også ett aktuelt og  misforstått begrep i denne sammenhengen, da sann feminisme handler om kjønnets unikhet, fremfor likhet. Likhet i livet kan ikke måles og heller ikke oppnås. Det er ett umulig mål, og bør ikke være ett mål. Feminisme bør handle om de iboende kvalitetene i kjønnet. Det er det som er lagt i oss vi kan hente frem i oss selv, samtidig som vi kan hente frem det beste i hverandre, hvis vi ivaretar individets unikhet i oss selv og hverandre, og setter dette foran likhet. Det er på denne måten gruppen kan vokse og man kan snakke om sann sosialisme.
La oss legge fra oss målet om rettferdighet på menneskers premisser. Det vil alltid skuffe og bør ikke etterstrebes. Dersom gresset er grønnere i naboens hage kan man jo sitte på sin egen veranda og nyte synet. Kanskje blomstene i vasen i din egen stue er rødere en blomstene inne i din nabo sitt hus. La oss være som vi er skapt, når vi ikke er like, og når livet aldri blir rettferdig i utgangspunktet, etter menneskers måleenheter. Når fokuset på urettferdighet bli stort, og rettferdighet forsøkes å oppnåes med penger, blir sosialismen mer materialistisk enn høyresiden a priori.

Endret av Mflj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...