Gå til innhold

Slik vil de frigjøre seg fra Kinas industrielle dominans [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sjeldne jordmetaller er bare toppen av isfjellet, en populær maskot for hva som skjer under overflaten. De må se på hele den kinesiske økonomien, som i praksis bygger opp verdens sterkeste militærmakt. Kina er et grunnleggende imperialistisk land og ligger bare klokelig rolig og venter på en anledning til å ta over verden. Det er bare dumt å starte en krig man ikke kan vinne. Denne overtakelsen kan ikke skje før Kina har så stor militær dominans at det blir rått parti. Kina er ventet å passere USA som verdens største militærmakt i 2030, men det blir kanskje 2050 før de får en stor nok dominans mot den vestlige alliansen. Kina er mye flinkere til å legge langsiktige planer enn vesten. Vesten må ta tilbake svært mye industri raskt, sånn at den Kinesiske økonomien knekker og militærmakten forblir underlegen til evig tid (eller til de blir et demokratisk land, hva enn som kommer først).

Vesten bør også vokte seg for den vennlige alliansebyggingen Kina gjør i Afrika, den verdensdelen som er ventet klart størst folkevekst og økonomisk vekst de neste 50 årene. Disse alliansene betyr lite nå, men med all veksten kommer Afrika til å poppe opp som en respektabel stormakt om noen tiår. Afrika + Kina kan bli en alvorlig trussel mot vesten og demokratiske prinsipper da.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Punkt for punkt blir ideene globalisering av økonomien og markedets evne til å løse vekstens utfordring plukket fra hverandre! 

Ta tilgangen til bredbånd som "markedet" skal besørge her hjemme. Det har ikke funket. Svenskene bygger ut Giganett, planmessig. USA er et u-land til sammenligning.

Globale selskaper har praktisert planøkonomi så det holder, men uten annet perspektiv enn (global) markedsandel og lønnsomhet. Det ser ut til at den "liberalistiske" politikken som har blitt fremmet åpnet for at Kina kunne "vinne" i konkuranse med "Vesten". Avhengigheten har vært gjensidig i 30 år, og vil nok forbli det i 30 år til. Hvis ikke begge parter skal tape stygt!

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...