Gå til innhold

Eget AS - firmabil eller kjøpe privat?


Gjest 2a3ce...bab

Anbefalte innlegg

14 hours ago, Guest 2a3ce...bab said:

- Dersom selskapet derimot skulle gå konkurs, kan kreditorer potensielt gå etter meg privat, fordi det å kjøpe bilen for utelukkende privat bruk anses som en handling som strider mot all økonomisk fornuft for selskapet.

Delvis. Det er kun når det fins tvil om den økonomiske fornuften i bilkjøpet at det kan være aktuelt. Samme kan skje om man tar ut *alt* for mye i utbytte i forhold til det som virker fornuftig og...

Hvor mye man eventuelt har av kreditorer varierer jo enormt mye. Er du der at du ikke har nevneverdig gjeld og driver med ting der du ikke normalt sett pådrar deg mye mulig økonomisk risiko så trenger man ikke like store reserver enn om man f.eks har milliongjeld på dyrt utstyr der man må ha nok reserver til å takle dårlige tider og mange måneder uten oppdrag...

1 hour ago, nirolo said:

Det tviler jeg på. Det er store selskaper, som f.eks Cisco i Oslo, som tilbyr bil som en del av lønnspakken. Å ha bil som naturalytelse er det ikke noe galt i så lenge man følger skattereglene og de er veldig konkrete og enkle når det gjelder bil. Forutsetter selvsagt at selskapet har økonomi til å håndtere det pr i dag. At du velger å kjøpe fremfor å lease et uvanlig, men jeg ser ikke helt problemet med det.

Til motsetning fra TS, så har et stort selskap flere ledd imellom som sørger for at kompensasjon gir mening og står i forhold til hva hver ansatt er verdt.

---

Ordningene for bil når man har AS er forøvrig ganske greie.

Har man genuint mye behov for bil i det man driver med, så kan man fint ordne seg sånn at bedriften tar regningen og man privat sitter igjen med lite/ingen fordelsbeskatning. Har man lite behov, så er det greit å bare bruke privatbilen og få grei dekning etter standardsatsene.

Vipper man over til det at bilen skal være en fordel med fri privatbruk, så skatlegges det derimot såpass at det stort sett gir lite mening - og man like gjerne kunne tatt ut mer i lønn i stedet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
gobblegok skrev (11 minutter siden):

Vipper man over til det at bilen skal være en fordel med fri privatbruk, så skatlegges det derimot såpass at det stort sett gir lite mening - og man like gjerne kunne tatt ut mer i lønn i stedet.

Det er jo dette TS beskriver. Der er vi helt enige i at det ikke gir mening hvis hele hensikten er å spare penger.

gobblegok skrev (13 minutter siden):

Ordningene for bil når man har AS er forøvrig ganske greie.

Ja, det mener jeg også. Jeg ser derfor ingen problemer med å gjennomføre dette lovlig. Det er ikke et område hvor skjønn kommer inn i bildet. På den andre siden ser jeg ingen grunn til å gjøre det gjennom firmaet i første omgang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...