Gå til innhold

Lønnsforhandling, hvordan spørre om høyere lønn (når kollega har høyere)?


Anbefalte innlegg

Heisann

Jeg jobber i en butikkjede som følger Handel og kontor sin lønnsstige (det er ikke en tariffbedrift, men de følger tarifflønnen og lønnsforhandlingene hvert år). Jeg har jobbet i kjeden i 6,5 år (i nåværende butikk i snart 3 år, åpnet sommeren 2019) og er ansvarlig for min avdeling i butikken, noe jeg har vært i 2 år i sommer (og flere år i andre butikker i kjeden før det).

Det er mye privat lønnsforhandling i kjeden, det vet jeg for jeg så for mange år siden oversikten over ansattes timelønn da en leder forlot det åpent på en felles PC i butikken (annen butikk enn jeg jobber i nå). Så det er jeg klar over. 

I mars fikk alle ansatte tilsend nye arbeidskontrakter da det ble lagt til UB-tillegg hos bedriften. Og der stod også baselønnen/årslønnen min fra lønnstrinn 6 (419000,-). Så skulle jeg hjelpe en kollega med å vise hen hva som var forskjellig fra den forrige kontrakten, og da så jeg at baselønnen til hen var 459000,-. Vi er begge ansvarlig for hver vår avdeling i butikken og har vært det like lenge og jobbet der siden butikken åpnet. Da avdelingene overlapper så er hen den jeg snakker og har mest kontakt med i butikken og skiftplanen er lagt opp så vi jobber sammen hver dag.

Jeg har ingenting imot at hen har den lønnen, da hen jobber mye og jobben gjør at det blir en del overtid på hen. Men jeg synes fremdeles at jeg er verdt samme lønnen som hen da jeg har større avdeling, bestillingsansvar, mer ansvar (blant annet låsing av butikken en gang i uken, og når nødvendig noe hen ikke gjør på grunn av jobben tar all tiden til hen), og jeg har gode tall som selger personlig + har tall som viser at jeg gjør en god jobb med avdelingen med 3. plass i landet mot budsjett to år på rad i kjeden (40+ butikker).

Så jeg ønsker å ta en samtale med sjefen imorgen før jeg starter skiftet mitt for å be om å få samme lønn som min kollega. Men jeg har aldri gjort dette før og vet ikke hvordan jeg skal legge det frem eller noe. Noen som har noen råd eller tips til hvordan jeg bør ordlegge meg, starte samtalen eller fallgruver jeg bør unngå? Jeg liker jobber og arbeidsplassen og ønsker å fortsette der.

På forhånd takk for all hjelp 😊

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har surret i hodet mitt i to måneder nå, og gått ut over nattesøvn og humør hjemme. Så derfor jeg fant ut jeg bare må snakke med sjefen om saken. Men om han sier nei og ikke vil høre så vet jeg ikke hvordan jeg vil reagere eller føle rundt arbeidsplassen da jeg vil se på det som stor forskjellsbehandling (i mitt hode).

Lenke til kommentar

Hvordan gikk det? Tok du praten?

Dette har vel litt med personlighetstyper å gjøre, men for de fleste av oss er ikke slike samtaler enkle. Samtidig er det lett å blåse det opp til noe større enn det er også. Din leder er ikke bestevennen din og dere har et profesjonelt forhold hvor du gjør en jobb for han og får betalt for det. Helt innenfor å diskutere sine betingelser.

Jeg ville nok bare tatt initiativ til en samtale med din leder og sagt at du har blitt bevisst på at du tjener vesentlig mindre enn din kollega og at du kanskje opplever det som noe urettferdig. Ta det vennlig og rolig og gi din leder mulighet til å imøtekomme deg på en enkel måte.

Det er alltid best å starte mykt og forsiktig og så skrur man heller opp volumet om det ikke fører frem.

Lykke til! :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...