Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Lesestoff om rettigheter og plikter i møte med politiet?


Hubaluba

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I eit reint møte med politiet så er det ingen spesielle plikter og rettigheiter som gjeld, politiinstruksen gir politiet forhaldsvis frie tøylar til å gripe inn på ein forholdsmessig måte.
Også etter politiinstruksen så plikter den som utøver politimyndigheit å legitimere seg med namn og grad så lenge tenesteforholdet tillet det, denne plikta gjeld berre ovanfor den som tenestehandlinga angår direkte.
Politiet kan normalt ikkje ta seg inn på privat område utan det føreligg ein tenesteinstruks om å gjere dette for å foreta pågripelse, forkynning, ransaking, osv. Politiet kan likevel ta seg inn på privat område når det er nødvendig for å ivareta den offentlege ro, orden og sikkerheit eller for å hindre fare for personar.

Vær oppmerksom på at dersom du googler mykje på dette temaet så vil du nok kome over sider som er tufta på frimenn og sovereign citizen filosofien. Der vil det typisk stå mykje tips og råd som er er forma etter amerikansk lovgiving, det er heller ikkje alt stemmer etter amerikansk lovgiving. I Norge kan politiet i langt større grad vurdere sjølv kva som er formålstenestleg, blant anna kan personar og køyretøy visiterast så lenge politiet har ein sakleg grunn for eksempel for å avdekke våpen eller å finne ID-kort. Det politiet ikkje har lov til er å gjennomføre tilfeldig visitasjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...