Gå til innhold

Hvordan er tannlegejobben og studiet?


n112

Anbefalte innlegg

Hei. 

Jeg ble akkurat 23 år, og tenker å søke meg inn på enten medisin eller odontologi, men heller mer mot odontologi per nå. Hadde 4,5 i snitt fra VGS, har nå fått det opp på 5,7, eneste eksamen jeg har igjen er fremmedspråk nå til våren, og der har jeg ingenting å tape mtp at jeg fikk 2 i det faget på VGS. Med tilleggspoeng og alderspoeng har jeg nå endelig høyt nok snitt til å trolig komme inn på både medisin og odontologi, med mindre noen av de går over 70,5 konkurransepoeng i år. 

Det jeg tenker i og med at jeg ikke kommer rett fra vgs, er at som tannlege vil jeg kunne etablere meg raskere. Hadde ikke hatt så mye å si for meg om jeg var 19 år, men jeg vil jo ikke være ferdig spesialist om jeg går medisin før jeg er 35-36 år. Som tannlege kan jeg jobbe fra 28. 

Er det noen her som kan gi et innblikk i hvordan tannlegestudiet er, og hvordan jobben er? Er det vanskelig å få jobb rett etter skolen, og er det vanskelig å få jobb i privat praksis? Vanlig arbeidsuke er vel på 37,5 time, hvor mye vil lønnen være generelt i privat praksis med denne arbeidsmengde? Er jobben spennende, og angrer du på at du ikke gikk medisin? Er det jeg er litt redd for selv, at jeg skal angre på at jeg ikke valgte medisin.

Er det muligheter for å jobbe mer enn dette, 50-60 timer, og hvordan blir dette kompensert? Er vel få klinikker som har åpent lenger enn til 16, så da må jeg vel kanskje jobbe på 2 forskjellige klinikker, går dette bra om de er konkurrenter? 

Er veldig interessert i fysiologi og biologi, så sånn sett virker medisinstudiet mer spennende, men odontologi er mer økonomisk (slik jeg ser det). Synes tannlegestudiet virker spennende det og, men vet ikke om jeg er så interessert i tenner. 

Er ikke pga lønnen at jeg vil studere medisin eller odontologi, da hadde jeg studert siv.ing. eller sivøk, men jeg vil uansett være ferdig med studiene når jeg er 28/29, og om jeg skulle få barn og må kjøpe hus osv. er det greit med en god inntekt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke svare på spørsmpl knytta til tannlege, men du vil jobbe som lege etter 6 års studier. Spesialisering er jo en jobb med god inntekt. Så det som egentlig skiller dem er 1 års studier. 
 

hvis du er usikker ville jeg valgt medisin. Første året på UiO er likt for medisin og tannlege. Det er ikke noe problem å bytte fra medisin til tannlege på år 2, men det kan by på problemer å gjøre det motsatt vei. 
 

De aller fleste på 1.året medisin er 20-25 år. Så jeg ville ikke lagt noe vekt på at du er 23 år når du skal ta beslutningen om tannlege/medisin. Måten du skriver på også virker som om du egentlig heller vil gå medisin, men du har fått for deg at det er vanskelig å etablere seg etter 6 år. Hadde det vært tilfellet så ville nok ikke medisin vært så populært som det er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ville helt glatt gått for medisin her med mindre du ikke liker veldig godt å jobbe med spesifikt munnen. Inna for medisinen er det ekstremt mange muligheter. Som lege kan man være alt fra fastlege som tar hånd om dagligdagse sykdommer (og er en viktig dektetiv som skal ha en viss oversikt over det meste av sykdommer) til en nevrokirurg som opererer i hjernen til en radiolog som tolker røntgen/MR/CT bilder. Ja du kan til og med bli en ortoped som setter bruddene til folk på plass. Altså det er et yrke med så ekstremt mange muligheter. Evt man kan bli spesialist i geriatri og kunne mye om de eldre pasientene sånn generelt. 

 

Og ja man kan faktisk jobbe som lege før gjennomgått LIS1, men da gjerne som mottakslege og lignende. 

Endret av William_S
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...