Jump to content

Mitochondria

Medlemmer
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mitochondria

 1. Det er noen som akkurat ikke kommer inn på medisin, de kan gå første året tannlege mens de tar opp fag ved siden av. Man MÅ komme inn på medisin via samordnaopptak. dersom man i år 2 kommer inn på medisin så kan man søke fritak for første året. Dersom det er plass i kullet så får man hoppe rett opp til år 2 på medisin. noen må vente 6 mnd pga plassmangel i kullet. Worst case må man vente i ett år.
 2. Kan ikke svare på spørsmpl knytta til tannlege, men du vil jobbe som lege etter 6 års studier. Spesialisering er jo en jobb med god inntekt. Så det som egentlig skiller dem er 1 års studier. hvis du er usikker ville jeg valgt medisin. Første året på UiO er likt for medisin og tannlege. Det er ikke noe problem å bytte fra medisin til tannlege på år 2, men det kan by på problemer å gjøre det motsatt vei. De aller fleste på 1.året medisin er 20-25 år. Så jeg ville ikke lagt noe vekt på at du er 23 år når du skal ta beslutningen om tannlege/medisin. Måten du skriver på også virker som om du egentlig heller vil gå medisin, men du har fått for deg at det er vanskelig å etablere seg etter 6 år. Hadde det vært tilfellet så ville nok ikke medisin vært så populært som det er.
 3. Administrasjonen ringer rundt til alle før skolestart og kartlegger om du har tatt exphil før eller ikke. Medfak er litt spesielt for vi melder oss ikke til fag selv, fakultetet gjør det for oss - aner ikke hvorfor. Dette får du info om når det nærmer seg. Du kan også sende dem en Mail om du klør i fingra etter å få meldt deg på emner😄. Ville ikke begynt å rote med å melde meg opp som enkeltemne student, du er jo ikke det. PK = preklinisk = domus medica bygget. Er der man har undervisning i de 2 første prekliniske åra.
 4. Mange som er i den situasjonen. Det folk pleier å ta er AST1010 for det er visst en veldig enkel eksamen. Velkommen til PK! 😄
 5. Jeg tror ikke denne er laget enda. Det kommer en Facebook-gruppe som fadderne ordner. Fakultetet legger ut informasjon i november/desember angående studiestart. På nyåret kommer det en e-post fra fakultetet med informasjon om din LSB-gruppe, dette er din faddergruppe. Du møter dem første skoledag. Prosjektet med å bli kjent med folk starter i fadderuken ☺️
 6. Det er ikke det. 1.året er heldigvis ikke spesielt tungt så bare slapp av frem til dere starter. På medisin har vi ikke fag, men blokker og disse er adgangsbegrensa til med, odo og ern studenter. Dvs du har ikke tilgang til å ta eksamen i noen av blokkene. De 8-9 første ukene er blokk 1, dette går ut på statistikk, samfunnsmedisin++, men alle består den blokken så lenge man følger ok med i statistikken. Tror ikke noen strøk på mitt kull. Bare len deg tilbake og slapp av, det blir mye å holde på med de beste 6 årene at denne tiden før januar bør du bare nyte. Gratulerer med plass!
 7. Bare hyggelig! Dessverre så teller ikke de 15 stp til noe som helst. Man kan få 2 tilleggspoeng ved å enten vise til 60 stp, folkehøgskole eller førstegangstjeneste. Siden du allerede har folkehøgskole så får du de 2 tilleggspoengene uansett. Du har også makset ut 8 alderspoeng. Dersom du skal øke din poengsum må du enten ta opp fag, ta et nytt fag eller liknende. Norsk er faget som vil gi desidert størst utslag, også med resultat som 3 eller 4. men det er et gigantisk fag så ville ikke startet på det med mindre det var nødvendig å øke dine poeng. En 5er i R1 vil også hjelpe litt, som nevnt ☺️
 8. Det stemmer at du har 46,8 karakterpoeng. Du kan legge til 8 alderspoeng og 2 poeng for folkehøgskole (antar du fullførte det året). Da sitter du med 56,8 poeng som du konkurrerer med i ordinær kvote. Du må ha 5 eller bedre i R1 for at dette skal trekke dine poeng opp. Da vil du i tillegg få 0,5 realfagspoeng. Det er også noe som heter 23/5-regelen, men ettersom du har de dårligste karakterene dine i norskfaget, vil ikke denne beregningsmetoden lønne seg for deg. Det du må være obs på er at ditt vitnemål er fra reform-94 og ikke kunnskapsløftet. I praksis betyr dette at det å gjøre endringer til ditt vitnemål kan være litt mer krevende enn hos yngre vitnemål. Dersom 56,8 poeng er et stykke over historiske grenser på IT-utdanningen du vil gå så er endring av vitnemål/forbedring av fag uinteressant å snakke om.
 9. Ingen anelse. Det er mange som ikke møter, men som skal ha plassen. Feks de som har gått tannlege og skal søke opprykk, ernæring, tar permisjon, gått medisin før og liknende grunner.
 10. Jeg syntes dette var utrolig koselig å lese. Masse lykke til ?! Bra jobba!
 11. Det er kun på medisin i Oslo du får godkjent hele året. Det har mye likt med Bergen men får ikke godkjent med1100 der, ikke de andre heller - dette er hva jeg har hørt av andre medisinstudenter.
 12. Ha is i magen. Vårsemesteret etterfylles lenge. Ville i alle fall ventet til suppleringen, da ser du hvor mye din plass endrer seg. Hvis du kommer opp 2-3 plasser så tror jeg det er lite sannsynlig at du kommer inn. Ifjor så var jeg på plass 28 og endte på plass 23 etter opptaket.
 13. Det ligger ute på søknaden din på samordna opptak.
 14. Det kom ut i går. Pleier alltid å komme noen dager før 20.juli.
 15. Oi! Jaja, det som er relevant fra kjemi og bio lærer du fort på 1.året av medisin uansett. Bra jobba å klare opptaksprøven, da!
 16. Bra innstilling! Å reise til for eksempel Polen er kjempe spennende. Mange nye mennesker og et usedvanlig inkluderende miljø. Dere kan selvfølgelig søke neste år også, en kan jo håpe at det går ned igjen etter «korona-opptaket».
 17. Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er så synd for nå er det mange der ute som er veldig lei seg for at de ikke kom inn. Men ingen kunne forutse at det skulle øke så mye. Gratulerer med plass! ☺️
 18. Det har ligger stabilt på 68,5 i 4 år nå, før det var det 68,3 - så du har rett i at det er en rekord for UiO. Hvis man har muligheten til å reise ut så er det jo bare å gjøre det, gratulerer med plass! ?
 19. Huff. Det var helt bananas økninger på førstegangs hørte jeg. 62 for å komme inn på NTNU. Galskap.
 20. Dette opptaket tok kaka. UiO høst 69,0 poeng og våren var 68,1. ntnu 67,9, UiB 67,7 og uit 67,6 Jeg kom heldigvis inn på UiO høst, men jeg blir fortsatt oppgitt over at ikke inntaket kunne vært mer likt med Danmark med unitest. Ingen er tjent med at unge voksne bruker mange år på å forbedre historie, gym og geografi fra 5 til 6. Hvordan har det gått andre? ☺️
 21. Hei. Du kan søke medisin med 23/5, men du må i tillegg ha MEROD fagene (kjemi 1+2, fysikk 1 og matematikk R1). De beregner da gjennomsnittet av disse karakterene, og legger til alderspoeng/tilleggspoeng/realfagspoeng osv.
×
×
 • Create New...