Gå til innhold

Flertall i EU-parlamentet for å stanse «vill vest» på nett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 1/21/2022 at 8:35 AM, Selvstendigsaas said:

Selv om denne bloggposten her ikke inneholder noe konkret, så høres det veldig ut som noe som er ment for å kunne sensurere og straffe de som ikke gjør det. "pass på barna" og "de store slemme" er veldig typiske fraser som brukes for å skape aksept for noe hos de som ikke gidder å sette seg inn i hva konsekvensene blir. 

De som ikke gjør hva??

Med forbehold om at resultatet blir som intensjonen vil jeg si det er positivt.

"– Med DSA vil det som er tillatt i dagliglivet være tillatt på nett – mens det som er forbudt vil være forbudt, sa han til franske RTL.

Men som med så veldig mye annet må tiltakene avveies så de ikke går for langt, og så ingen blir straffet for noe som er urimelig og/eller folk ikke har forutsettninger for å vite. Vil for eksempel si at å kunne straffes for å ulovlig ha sett en opphavsrettsbeskyttet film på en eller annen nettside er å gå alt for langt. En gjennomsnittlig internettbruker kan ikke forventes å ha innsikt i alle mulige og umulige lisenser for en film/lignende på en tilfeldig nettside. Men det er slik norsk lov fungerer i det tilfellet etter en endring for en stund siden. Før var loven fornuftig nettopp fordi lisenser og om en film var ulovlig lagt ut ikke var rett frem å vite for en vanlig internettbruker.

Men mobbing, trakassering, stalking, svindel, tyveri, våpensalg, narkotikasalg og så videre som åpenbart er, og burde være forbudt i den virkelige verden, burde være forbudt på nettet også.

Endret av Gjest MKII
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...