Gå til innhold

Annengangsintervju for prosjektlederstilling


Anbefalte innlegg

Jeg har blitt kalt inn til et annengangsintervju for en prosjektlederstilling i IT-bransjen, etter at jeg har fullført førstegangsintervju og tre tester online. De tre testene gikk ut på å 1) se hvordan jeg fant og tolket informasjonen jeg trengte for å besvare et spørsmål/påstand, 2) hvordan jeg håndterte det å lese grafer, enkle utregninger og annen enkel økonomi, og 3) personlighetstest der jeg skulle gi poeng til forskjellige påstander.

Jeg er nyutdannet siviløkonom med ingen relevant erfaring (utenom en slags lederstilling i en dagligvare der jeg faktisk bruker en del prosjektlederteori som jeg tilegnet meg under mitt bachelorløp), men min bacheloroppgave var basert på prosjektlederfaget som jeg tok på den tida.

Etter første intervju fikk jeg ikke vist godt nok at jeg kan nok om prosjektledelse (rekruttereren "huket av" en imaginær boks i lufta om at jeg hadde kompetanse om ledelse, skriving og en ting til, men huket ikke av "boksen" om prosjektledelsesmetodikk), men jeg var åpenbart god nok til å komme videre til både tester og nå annengangsintervju. Han jeg skal prate med på det neste intervjuet er visst lederen for hele avdelingen, mens hun som intervjuet meg første gang kom til å bli min overordnede (dersom jeg får jobben) - jeg må med andre ord få presentert meg godt nok igjen siden jeg ikke har snakket med den mannlige lederen før.

Jeg spurte han om hva jeg trenger forberede meg til, og han sa at møtet vil handle om min forståelse av jobben basert på hva jeg hørte på førstegangsintervjuet (noe som ikke var noe ekstremt mye, for å være ærlig), at han skulle få inntrykk av meg som kandidat og at jeg skulle få noe feedback fra testene jeg gjennomførte.

Jeg har ikke holdt på med prosjektlederteori de siste 5 årene (utenom det jeg underbevisst har brukt i mitt daglige arbeid som leder), men jeg har brukt helgen nå på å friske opp minnet litt. Men hva kan jeg forvente i et annengangsintervju? Hvor detaljert må jeg kunne stoffet? Jeg vet jo ikke hvor mye av teorien jeg har lært som de faktisk bruker, og da heller ikke deres praksiser. Jeg vet ikke så altfor mye om stillingen heller, annet enn at jeg kommer til å få et team på 4-5 stk. Jeg har kun vært på intervju et fåtall ganger, men aldri et annengangsintervju, så jeg aner ikke hva jeg går til og hva jeg egentlig bør forberede. Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du allerede har kommet til annengangs intervju vil jeg begynne med å si gratulerer. Du er valgt ut til å være med videre i prosessen, og det er fordi den som har intervjuet deg har troa på at du kan være den rette.

Det at du nå skal få møte en annen leder (din leders leder?) peker muligens mot at det skal "dobbeltsjekkes" at den som intervjuet deg første gang har kommet til rett konklusjon, og dette gjør de ikke med mindre de vurderer å ansette deg. 

Uten å vite noe om denne bransjen vil jeg si at det virker som du har forberedt deg godt. Sannsynligvis har de allerede vurdert kompetansen din som adekvat, og min erfaring er at annengangs intervjuer ofte handler mer om egnethet og personlighet enn om formell kompetanse.

Gi alt, vær deg selv - og lykke til! ☺️

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Takk for det! Jeg husker at de under førstegangsintervjuet spurte hvordan økonomikunnskapen min er, der jeg svarte at jeg er mer en teoretiker fremfor en tallknuser. Det jeg kanskje burde ha nevnt er at jeg ikke vet hva de legger i økonomidelen, for jeg så for meg masse avanserte utregninger, at man må være ekspert på alt innen økonomi etc. Men da jeg så på økonomispørsmålene under testen ble jeg forbløffet over hvor enkle spørsmålene var. 

Nå er jeg klar over at de spørsmålene mest sannsynlig var ganske mye enklere enn hva jeg faktisk kommer til å møte i det virkelige arbeidsliv, men det viser at jeg har en tendens til å forvente mye mer avansert økonomi eller at jeg må kunne ethvert teorispørsmål for å i det hele tatt bli vurdert. Jeg trenger kanskje ikke bekymre meg over at jeg blir avhørt ala en eksamen, men mer at de ser det store bildet. 

Så ja, jeg tar til meg ordene dine og får fokusere litt mer på hvordan jeg skal fremstå under intervjuet. Takk for svar!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
M4ds skrev (18 timer siden):

Jeg husker at de under førstegangsintervjuet spurte hvordan økonomikunnskapen min er, der jeg svarte at jeg er mer en teoretiker fremfor en tallknuser.

Husk at stillingen du søker på ikke krever økonomiutdannelse og at du, med din bakgrunn, antagelig har mer økonomisk forståelse enn de aller fleste andre i tilsvarende stilling. Det er mange prosjektledere innen IT uten noe utdanning, evt kun har IT-utdanning. Derfor er det viktig at du fremhever det du er god på - og det er økonomi.

Jeg forstår godt at du svarte som du gjorde, men i intervjuer er det viktig å se for seg hva arbeidsgiver er ute etter og vise fram hvilke styrker du har.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...