Gå til innhold

Oppklarer litt myter om vår opprinnelse og sånt


Anbefalte innlegg

Når vi mennesker lever som innfødte, så biter vi faktisk negler, men vi piller ikke neser tror jeg, det er derfor vi har spisse hjørnetenner også, for å kunne bite av de tykkere tommelneglene, det er også derfor tånegler er mykere, for at man skal kunne lettere bare lage et hakk på en måte og så rive de av, vi kommer heller ikke fra aper, fordi vi er mennesker og de er dyr, det er en vesentlig forskjell, et problem med at vi stammer fra aper også, er at når vi endelig kom til verden iblant aper, så ville bli utstøtt som vi også blir idag når de ser oss, et menneskebarn ville ikke ha overlevd, så vi utviklet oss heller side om side med disse dyrene og andre dyr også,

andre poeng jeg vil lage, er at det er ikke dna som lager oss, men når vi lever, jeg kan ta et eksempel, si at livet ditt er veldig tøft da, som for eksempel med slaver i amerika når dette skjedde, så gikk de og sang hele tiden for å klare seg mentalt, dette endret da genene sånn at neste barnet ble bedre til å synge og klare seg under harde omgivelser, så det er ikke dnaet som lager oss, det er omvendt, vi påvirker det med livet vi lever, sjelen kom først,

tredje poeng jeg vil lage, er at vi er heller ikke hjerner, noen barn er faktisk født uten en, det er en sykdom i moderne oppfatning da, men poenget mitt, er at de smiler og snakker og tenker og ler og så videre, uten  en hjerne, alt sitter i hjernestammen, det er derfor du kan kontrollere pustingen din også fordi det er en direkte ting ... da, har jeg oppklart litt, si hva du mener om disse tingene?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er umulig å leve uten hjerne. Enkelt og greit. Hjernen styrer absolutt alt av nevrologiske funksjoner i kroppen vår. Også pusten.

Evolusjonen gjør at vi endrer utsende, funksjoner og kvitter oss med det vi ikke trenger. Tidligere hadde vi spissere tenner fordi maten vår var hardere å tykke. Nå som vi utelukkende spiser myk føde. Trenger vi ikke lengre spisse tenner. Det har absolutt ingen ting med tåneglene å gjøre. > https://no.wikipedia.org/wiki/Evolusjonsteori

Det meste du skriver har ingen sammenheng - og er direkte feil. Faktisk er alt sammen feil.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du har da skrevet noe lignende i et annet innlegg før?

Du gir tre poeng som et del av et argument som hentyder til at det finnes en skaper(?). Tittelen gir tegn til at du mener evolusjonen ikke kan være reell, at 'sjelen' ble til før enhver DNA, og at mennesker kan bli født uten en hjerne. Som da er en videreføring av ditt andre poeng?

 

At aper ville ha mobbet ut et individ med genendringer gir ikke spesielt mening. Som regel så er skrittene ganske små, og det blander seg derfor litt ut i en hel befolkning over litt tid. Er det et gen som kan ha gode egenskaper, så blir den på sett og vis naturlig favorisert. Våre forfedre ble ikke radikalt endret per fødsel. Det foregikk over millioner av år. 

Seksuell seleksjon er også medvirkende. Enkelte er mer attraktive enn andre, for det er egenskaper man seksuelt tiltrekkes. Hvorfor er fugler tiltrukket en dans, en sang, eller farger hos hanner som vil pare seg? Stjerten til en hankjønnet påfugl har ingen annen funksjon enn seksuell seleksjon. Faktisk så er den der begrenset i størrelse, for de som blir født med en for stor stjert, vil faktisk dø nokså fort; det koster mye energi å vokse ut, og den er faktisk nokså mye i veien når det gjelder rovdyr.  

Men det må også påpekes at forskjellige menneskeaper har eksistert samtidig. Og de har faktisk paret seg. Neandertal-gener finnes i nokså mange mennesker. Ingen av dem ble mobbet ut til total utryddelse; det ble faktisk barn av neandertalere og det moderne mennesket. Sant de også trolig drev drap eller utkonkurrering av hverandre samtidig, men det ene ekskluderer ikke det andre. 

 

Så første poenget ditt er fullstendig feil. 

 

DNA er en av kroppens byggeklosser. Ordet sjel er noe man tilføyer de mest kompliserte blant levende skapninger. Spesielt da et levende menneske. Men enhver levende skapning oppfattes ikke som en sjel, med mindre det er i stand til å gjøre noe mennesker kjenner seg igjen i. Det er opprinnelig et menneskesjåvinistisk begrep. Hvis en sjel kommer før DNA, så hvorfor kan DNA eksistere i såpass enkle former at de ikke er en ferdig levende organisme?

 

Så det andre poenget ditt er fullstendig feil.  

 

At mennesker kan fødes uten hjerne er feil. Det finnes tilstander hvor man mangler deler av hjernen, og i all forenklethet så kalles det å være hjerneløs. Men det er de ikke. Uten hjerne så eksisterer man ikke. 

 

Så det tredje poenget ditt er fullstendig feil. 

 

Du har dermed et argument som er feil. Ingen av premissene oppfyller kriteriene for å være gyldige hver for seg, og det er vanskelig å se sammenheng mellom premissene. Ironisk nok så er det en sammensetning av forskjellige feiloppfatninger og myter. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...