Gå til innhold

kjøpe seg inn??


Anbefalte innlegg

Hei min kone skal kjøpe seg inn 50% i min bolig og jeg lurer på en ting.

Jeg har ny takst på huset på 4.500.000,- og restlånet mitt er på 2.700.000,-

Vi var i banken og rådgiveren ga oss to alternativer.

Alternativ 1: jeg beholder mitt eksisterende lån og hun betaler ned halvparten som er da 2.250.000,- og jeg sitter igjen med et lån på 450.000,- som jeg skal betjene selv. Og hun betjener sitt (2.250.000,-)

Alternativ 2: Vi oppretter et felles flexilån på 2.700.000,- som vi betjener på sammen, får noe bedre rente på grunn av at hun er med i LO og alderen hennes.

Det jeg ikke skjønner er vel at om vi tar et felles lån så må vel jeg betale de samme rentekostnadene som hun må, hun i banken mente dette måtte vi bare regne ut selv, men virker noe rotete for min del. Er vel kanskje liten vits for min del å betale renter på hennes del av lånet om vi ikke finner en enkel løsning på denne fordelingen. 

Er det noen som har noen innspill her så vil jeg gjerne høre:)

Takker for alle svar på forhånd:)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skal selvfølgelig ikke betale hennes renter. Hvis hennes del av lånet er 2.250.000 av 2.700.000 så er hennes del av renter og avdrag 83,3% og din 16,7%. Det enkleste er at dere oppretter en felles konto hvor renter og avdrag trekkes fra, så setter dere opp en fast overføring fra egne kontoer til denne som stemmer med fordelingen.

Dere bør skrive en kontrakt der dere klargjør fordelingen. Det er viktig å huske at dere begge er ansvarlig for hele lånet, slik at hvis èn av dere slutter å betale så blir den andre holdt ansvarlig for hele summen. Det er nok derfor banken ikke vil blande seg inn, fra deres synspunkt er det uninteressant hvor pengene kommer fra. De ønsker heller ikke å dele opp i to fakturaer hver måned.

Alternativ 1, å ha 2 lån på samme bolig er ikke så smart. Det blir komplisert og mye dyrere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...