Gå til innhold

Får vi sterkere teknologi­utvikling med ny regjering? Det blir i alle fall flere støtteordninger


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kan meget vel bli flere støtteordinger, men jeg er redd de store pengene vil gå til å holde olje/gass i virksomhet, som hittil med en faktor på mellom 10 og 100 i forhold til tilskuddene til f.eks. fornybar. Det er låst av Sp/Ap, og troen på at CCS fra fossile utslipp skal kunne bli en "verdikjede". Omfattende utbygging av CCS må eventuelt benyttes til å håndtere utslipp fra industriprosesser som avgir CO2, og når det legges opp til at dette skal betales av borgerne i EØS så vil de naturligvis ikke betale det som kreves for nøytralisere selve rotårsaken til klimautfordringen i tillegg. Det er fossilindustrien og den norske statens felles problem. Om politikerne vil det skal bli det. Det blir ikke til noe annet enn Molbohistorien om "hullet", gitt energibehov og all ressursbruken det krever på bekostning av annen nødvendig utvikling.

Det er utrolig vanskelig for politikere å ta inn over seg at de "utsatte skatteinntektene" fra uviklingen av olje/gassindustrien ved en enkel beslutning om investeringspause plutselig ville blitt reelle skatteinntekter som kunne støttet utvikling av alternativer sammen med resten av Europa. I det minste kunne man satset på "turkis hydrogen" heller enn å følge i hælene på de store internasjonale oljeselskapene i håpet om at CCS betalt av befolkningen vil bli politisk gjennomførbart. Norge agerer allerede motsatt av både FN og EU sine anmodninger, og den politiske belstningen vil etter alle solemerker øke kraftig fra år til år.

Den store muligheten er å innse nå, at de "utsåtte skatteinntektene" man investerer i og håper skal komme, kan brukes til det "grønne skiftet" fra dagen i dag. Fremtiden bestemmes fortsatt av det man gjør "i dag"! Morgendagens teknologi kan ikke løse dagens utfordringer uten at man bruker dagens teknologi, og så forbedrer man den ved å øve, slik man har gjort på sokkelen. Visjon og virkelighet er jo strengt tatt to forskjellige steder på tidslinjen, og mange visjoner blir jo heller aldri til virkelighet?

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

"På land har vindkraftutbyggingen stoppet helt opp"

Det må da i allefall kunne sies å være fremtidsrettet, med to bunn-solide strek under.

Kommer an på øyet som ser vet du. Men skal bli fryktsomt å se hva vindlobbyen iscenesetter fremover. Mon tro hva slags krisemaksimering som blir gjeldende denne gangen.

Ellers så kommer man ikke forbi at Norge har kommet seg igjennom Covid langt bedre enn de fleste andre land. AP og MDG styrte Oslo indikere litt om hva ståe hadde blitt uten Erna.. Er langt ifra enig med Erna i alt ho finner på, men når Støre går ut med at han nå skal forandre Norge, Ja sågar hele verden, og "nå skal rikingene få betale", så kan man saktens lure litt på hva slags syn den gjengen har på seg selv.,

 

Endret av EremittPåTur
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...