Gå til innhold

TP-Link AX3000 nettverkskort og ASUS P8P67 3.0 hovedkort


Anbefalte innlegg

Jeg har en eldgammel PC som fortsatt fungere veldig bra til mitt bruk. Fikk vite her om dagen at den kollektive hastigheten i borettslaget øker til 50 Mbps og at jeg derfor må koble meg på et 5Ghz Wifi-nettverk, og i den anledning trenger jeg nytt nettverkskort. Vil dette trådløse kortet fungere med mitt gamle hovedkort? 

Eller om noen kan anbefale et annet trådløst nettverkskort med 5Ghz 🙂

Endret av Magnetar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke du må bytte til 5GHz nettverk. Alle routere (og modem) vil fortsatt fungere på 2.4GHz. Hvis ikke risikerer du at gamle telefoner og annet utstyr ikke vil fungere på wifi. Hvis du kan, spør hvilket modem og hvilken router det blir byttet til så kan vi se nærmere på hvilke frekvenser utstyret kjører på.

5GHz vil også redusere rekkevidden. Så hvis du har middels til svake signaler nå blir disse signalene enda svakere.

Hvis det er Telenor over kabeltv (tviler basert på den relativt lave hastigheten) så er det denne boksen du får: https://www.telenor.no/privat/kundeservice/bredbandshjelp/utstyr/wifi-ruter/

Og den fungerer på både 2,4GHz og 5GHz.

Men for å svare på spørsmålet: Ja, det kortet er kompatibelt med hovedkortet ditt, MEN: Begge PCI-Express sporene vil muligens kjøre i X8 mode, ikke x16 som vil redusere ytelsen på eventuelt grafikkort med noen få prosent.

 

Lenke til kommentar

Hei! Takk for svar. Jeg har fått et trådløst modem fra Telia og da jeg kontaktet dem sa de at jeg måtte koble meg på 5GHz-nettet for å få den ny hastigheten (50 Mbps). Jeg får ikke opp 5GHz når jeg søker opp nettverk via PCen, men jeg kan koble meg på via mobilen og få den nye hastigheten. Når jeg kjører speedcheck via 2,4GHz får jeg kun 12Mbps...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...