Gå til innhold

Mer valgkamp: hvordan vil AP bekjempe fattigdom ?


Anbefalte innlegg

Er det noen som har fått med seg noe om hvordan AP vil bekjempe fattigdom? Og har de kommet opp med en slags definisjon på fattigdom ut over den offisialle definisjonen basert på skattbar/antatt årlig inntekt over noen år?

Jeg har sett at AP, SV og Rødt vil ha mer skatt for de rike, men dette er jo ikke direkte linket til bekjempelse av fattigdom? En fattig blir jo ikke mindre fattig selv om Kjell Inge Røkke får litt mer skatt?  Litt mer skatt for Røkke betyr kanskje bare noen flere meter motorvei som en fattig uansett får lite glede av. Eller kanskje nye flotte signalbygg ved universitetene? 🙂

 Med fattigdom mener jeg her vesentlig ufrihet pga materielle begrensninger. F.eks. at en i praksis ikke har råd til å skifte jobb eller studere pga risiko for å havne på sosial-stønad eller at en lever i en risiko for å havne på sosial-stønad og kan bli underlagt et NAV-regime (flere ser kanskje ikke dette siste som en alvorlig trussel men for noen er det).  Fattigdom kan også sees på som å føle å ha svært lite kontroll med livet sitt pga materielle begrensnineger eller manglende muligheter til å ta økonomisk risiko.

 

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...