Jump to content
lada1

Mer valgkamp: hvordan vil AP bekjempe fattigdom ?

Recommended Posts

Er det noen som har fått med seg noe om hvordan AP vil bekjempe fattigdom? Og har de kommet opp med en slags definisjon på fattigdom ut over den offisialle definisjonen basert på skattbar/antatt årlig inntekt over noen år?

Jeg har sett at AP, SV og Rødt vil ha mer skatt for de rike, men dette er jo ikke direkte linket til bekjempelse av fattigdom? En fattig blir jo ikke mindre fattig selv om Kjell Inge Røkke får litt mer skatt?  Litt mer skatt for Røkke betyr kanskje bare noen flere meter motorvei som en fattig uansett får lite glede av. Eller kanskje nye flotte signalbygg ved universitetene? 🙂

 Med fattigdom mener jeg her vesentlig ufrihet pga materielle begrensninger. F.eks. at en i praksis ikke har råd til å skifte jobb eller studere pga risiko for å havne på sosial-stønad eller at en lever i en risiko for å havne på sosial-stønad og kan bli underlagt et NAV-regime (flere ser kanskje ikke dette siste som en alvorlig trussel men for noen er det).  Fattigdom kan også sees på som å føle å ha svært lite kontroll med livet sitt pga materielle begrensnineger eller manglende muligheter til å ta økonomisk risiko.

 

Edited by lada1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...