Gå til innhold

Miljødirektoratet advarer mot Equinor-hastverk på grunn av oljeskattepakka


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mange av de politikerne som ga sin støtte til "oljepakka" hadde nok ikke forestilt seg at dette kunne bli resultatet. Equinor gambler høyt både når det gjelder sårbart dyreliv i havet og samfunnets interesser. Innen feltet er produksjonsklart, skal EU ha redusert klimautslippene med 55%. Lavere etterspørsel gir lavere priser. Manglende enighet i OPEC+ kan også kjøre prisene til bunns.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å fjerne statens skatteinntekter har jo vært ideologi lenge, og fjerning av formueskatt samt oljepakken var Pandemitiltak nr.1. Samtidig skulle pandemitiltakene rettes inn mot omstilling og "det grønne skifte" hvor den samme oljeklyngen mottar så og si hele kaka for å demonstrere CCS i fullscala.

Det er et stykke frem med en slik prioritering av begrensede ressurser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

EU bruker ca 20 millioner av de totalt 100 millioner fatene olje som produseres hver dag (noe lavere under covid). Resten av verden bruker stadig mer olje og forbruket er forventet å gå opp i alle fall de neste 10 årene, og deretter flate ut, ikke gå vesentlig nedover. Samtidig finner verden mindre olje enn vi forbruker, dvs. at reservene går ned.

Det er dermed liten grunn til å tro at vi ikke får solgt og tjent penger på oljen vår i fremtiden. Det er fullt mulig staten må ta inn mindre i skatter og avgifter for å sikre lønnsomhet i bransjen, men det vil fortsatt være vår definitivt mest innbringende bransje.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...