Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Brannsikkerhet ved terrasse oppbygging ?


Anbefalte innlegg

Vi bor i en bygning som er drevet av et borettslag, og naboer har begynt nå å bygge opp en terrasse med gamle dører som de har sett rett under bygningen. 
Jeg kan ikke slutte å tenke at dette kan egentlig brenne veldig godt og veldig fort og brenne ned bygningen også.
Må man ha en spesiell krav ang. brannkonsept på dette ? 
Jeg er litt bekymret siden disse naboer er ikke så påpasselig av og til ang. reglene og sikkerhet.
Mitt problem : jeg kan ikke spørre direkte borettslaget siden både sitter i styret.. det er derfor jeg spørre her for å vite mer og evt. drar til borettslaget med "beviser"
 
Mvh,
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved bygging av terraser vil det være fleire krav som trår inn der brann er eit av temaene som blir regulert. I tillegg til det formelle regelverket så vil også slik bygging vanlegvis kreve løyve frå styret i burettslaget.

Er dei gamle dørene brukt som bygningsmaterial? Eller er det snakk om lagring av bygningsmaterial?

Kan du beskrive litt nærmare korleis det blir bygd?
Det enklaste er at du tek kontakt med styret for å få informasjon. Du treng ikkje å starte med å problematisere bygginga, du kan starte med at du ønsker informasjon om kor stor terrase som blir bygd, korleis det blir utsjåande, og om det er aktuelt å bygge tilsvarande terrase andre stadar.
Her kan du rett og slett stille spørsmålet som om du er interessert i å bygge terrase sjølv og derfor vil vite korleis naboane skal bygge og kva det kostar.

Lenke til kommentar

Takk for ditt svar.

De gamle dørene kom fra en oppussing og er sikkert fra 70-80 tallet.

For nå ingenting har blitt sendt til borettslaget, jeg har sjekket det.

Jeg vet ikke helt hva er planene siden det er løpende nå, men hva jeg ser er at det blir minst 4-5 dører som nå har blitt malt og ligger på gjorden. Det er bare de to som bor på første etasje som bygger dette, og vi bor oppe. Derfor idéen å spørre om vi kunne gjøre det samme er dessverre uaktuelt. Og som sagt, de er medlemmer av styret. 

Jeg skal uansett til slutt skrive til borettslaget men jeg ville vite mer om hva er egentlig mulig og hva er ikke :) 

Hvordan er regulering ? Er det bare krav fra borettslaget eller er de ved kommune/nasjonalt ? For de som sitter i styret skal uansett spørre til en annen hva som er reglene (bortsett fra hva er borettslagsreglene), ikke sant?

Lenke til kommentar
Monocle skrev (7 minutter siden):

Hvordan er regulering ? Er det bare krav fra borettslaget eller er de ved kommune/nasjonalt ? For de som sitter i styret skal uansett spørre til en annen hva som er reglene (bortsett fra hva er borettslagsreglene), ikke sant?

Det er lite regulering av terrase på er bygd på bakkenivå med mindre det kjem så nært tomtegrensa at det blir ein tematikk å vurdere brannsmitte mellom byggverka. Internt på tomta så er slike ting om til eigaren å vurdere kva som er fornuftig, i eit burettslag er eigaren styret.

Brannteknisk er det liten forskjell på brannsikkerheita om naboen legger tredekke utanfor huset sitt eller om det er andre brennbare ting inntil fasaden (tørt lau, grill, hagemøblar, o.l.).

Lenke til kommentar

Ok.

Det er jo fellesareal hvor de bygger nå, så de må sikkert for dette spørre borettslaget om de er enige om dette eller ikke.

Men da, hvis jeg forstår godt hva du mente, er det ikke noe mer å sjekke egentlig med brannsikkerheten selv om det er rett ved siden av gunnmurer for eks?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...