Gå til innhold

I Accenture vet de hvilke ansatte som kan komme til å si opp jobben i år [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette høres ut som et fornuftig verktøy med et troverdig formål.

Reagerer like vel på påstanden om at de ikke forteller modellen om kjønn, alder, sivilstatus og etnisitet, og impliserer at modellen ikke kan diskriminere på bakgrunn av slike faktorer. Det virker veldig sannsynlig at en AI modell, enkelt vil kunne predikere disse "sensitive" indikatorene på bakgrunn av resten av dataene den har fått, og hvis datagrunnlaget inneholder uheldige historier der minoriteter er involvert, er det stor risiko for at en AI algoritme fanger det opp og diskriminerer mot minoriteten.

Lenke til kommentar

Sjølv om eg er opptatt av personvernet så ser eg likevel nytten i eit slikt verktøy.

Det eg kanskje lurer mest på er kor nyttig det er når verktøyet berre baserer seg på kva kurs som er tatt, tilbakemeldingar frå leiarane, lønnsnivået og lønnsutviklinga.
Om dette stemmer så er det sikkert bra for lønnsutviklinga til dei som blir hengande etter lønnsmessig då algoritmen nok fangar raskt opp slike forskjellar i lønnsnivå og lønnsutvikling.
Samtidig så må vel den viktigaste grunnen til at folk slutter være basert på meir mennesklege behov, som f.eks. endringar i familiesituasjon, arbeidsmiljøet, trivselen, pendletid, osv? Om det stemmer det som Accenture seier om at algoritmen ikkje tek omsyn til slike ting så må vel resultatet bli veldig unøyaktig? Shit in - shit out, og alt det der.

Eg lurer også litt på om "de store talls lov" blir vesentleg svekka når ein også tek omsyn til tilbakemeldingar frå leiaren (som vel er basert på at leiaren gir den tilsette ein karakter slik at tilbakemeldinga er oversettbar for algoritmen?).

Eg håpar likevel at dette kan være eit bra verktøy om det ikkje blir brukt mot dei tilsette. Det må i alle fall være enkelt å kreve meir lønn om ein møter opp ved forhandlingsbordet og leiaren ser at du er flagga som ein arbeidstakar som må få meir lønn for å fortsette i jobben.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...