Jump to content
Harald Brombach (digi.no)

Google-utvikler mener Safari gjør weben til et dårlig alternativ til IOS-apper

Recommended Posts

Vi får håpe at det fører til endringer i hvordan Apple utvikler fremover. Problemet blir vel sikkert at selv om de åpner opp for nye nettlesermotorer så må teknologien støttes i OSet uansett.

Share this post


Link to post

Et problem med å åpne opp for andre nettlesermotorer, er at at Google lettere får monopol med Chromium. Det er ikke noe nytt at de innimellom får produktene sine til å ikke helt virke hos andre leverandører, og får de Chromium inn i iOS, trenger de ikke lengre å ta særlig hensyn til WebKit, men kan også programmere inn problemer som blir problematiske for WebKit. 

Share this post


Link to post
Tore Rosander skrev (På 6.5.2021 den 15.30):

Det var en påstand uten mye innhold, kan du forklare hvordan chromium på ios vil ødelegge webkit?

Det vil ikke ødelegge WebKit. Det som skjer, er at Chromium kommer til iOS. Da trenger man ikke lengre å støtte WebKit, fordi at man har et alternativ. Google skyr få midler for å oppnå konkurransefortrinn, og det er ikke urealistisk at de vil presse brukere av produktene sine over til Chromium, ved å sørge for at de enten ikke virker, eller ikke virker optimalt, i WebKit. Hadde Google hatt lite brukte nettsider, så hadde ikke dette vært mye til et problem. Dessverre er tjenestene deres så store at denne taktikken virker. 
 

Når andre nettlesere får små brukerandeler, er det dessverre (av en merkelig grunn, egentlig) sånn at andre nettsideutviklere slutter å støtte, eller setter ned fokuset på disse. Det fører med seg at internettopplevelsen for brukerne av alle andre nettlesere, blir dårligere, selv om de ikke bruker nettsider eller tjenester fra Google. 

Edited by Memento scientiam

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...