Gå til innhold

Et greit 8-ports SATA (SAS) kort?


Anbefalte innlegg

Jeg eier et LSI-kort fra før som jeg er veldig glad i.

Nå trengte jeg komplettere server med 8 nye SATA porter der jeg tenkte kjøre JBOD i Windows. Ytelse er ikke viktig, og dataen er godt tatt vare på med backup.

Jeg ønsket ikke å legge mer penger på dette enn jeg trengte, og fordi jeg bestilte andre komponenter fra dem bestilte jeg kortet fra Komplett. De har, noe overraskende, et veldig lite utbud av kontroller-kort. Jeg måtte derfor nøye meg med et kort fra ST Lab, en produsent som jeg ikke utgangspunktet ikke har så gode erfaringer med. 

Men kortet oppviste flere rare problemer, blant annet var det ikke mulig å starte PC når det satt disker på kortet. Hvis jeg hot-plugget disker til det etter oppstart fungerte det til synes greit, inntil PC etterhvert låste seg. Komplett sendte nytt kort til meg, men problemet gjenstod.

Jeg flyttet så kortet til en ny PC og det har fungert fint i noen uker. Men for noen dager siden ko en høy coil whine fra kortet og PC slo seg plutselig av. Måtte kutte strømmen av/på på PSU for å kunne starte PC på nytt. Men når jeg leser eller skriver til disk på kortet, eller etter cirka 5 minutter uansett, slår seg PC igjen. 

Jeg er derfor på jakt etter et annet kort. :) Hva finnes det for alternativer hvis jeg ikke vil kjøpe et kort til over 3 tusen spenn (LSI)?

//LD

 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...