Gå til innhold

Tempraturer med vannkjøling


Anbefalte innlegg

Har nå fått på plass vannkjølingen etter ett pumpebytte, og satt inn Lian Li LCD termometeret igjen.

Før hadde jeg sensoren løst i kassen for å lese av "romtempraturen" i kabinettet, men når jeg fått teipet sensoren oppå kobberet på vannblokken, for å holde øye med tempraturen slik,.

Problemet er bare tempraturforskjellene.

 

Termometeret sier ca 34c på load, 20c på idle.

Kan dette være riktig?

Romtempraturen er ca 18c.

FanEQ derimot, som leser av sensorene i HK, sier derimot 43c på idle og nærmere 50c på full load. Hvilke av disse kan jeg stole på ? :roll:

 

edit: Dette er på 1.6v vcore og 3.3GHz..

Endret av v0id
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar.

Satrucci_: Det nok noe i det du sier, at vannet tar med seg mesteparten av varmen slik at det ikke blir en skikkelig måling.

Problemet er bare at jeg ikke får festet den på selve varmesprederen på CPU, da jeg ikke har ringeste anelse om hvordan jeg skal få festet den.

Prøvde med superlim, det holdt ca 2 sekunder. Når blokka itilegg ligger på cpu. blir det vanskelig å finne ett sted å feste sensoren.

Lenke til kommentar

I følge intel og div. HK produsenter kan temp. føleren ligge inntil kanten på CPUèn.

Hvis du har den flate typen, klipp av tuppen så nær elementet som mulig.

Det vil være ca. 10` forskjell på den temp. som biosen viser (innvendig CPU temp.) kontra displayet ditt (utvendig temp.)

Har et IC7-Max3 og 2,8@3,2 GHz pros. Med digi-doc5 og waterchill vannkj. Idle på den er 32-33`på digi docèn, og 42-43` på bios avlesn.

og HK mon. Romtemp 20`

Ved load ligger temp. ca. 7-8` høyere. Nå blir viftene hos meg kjørt veldig lavt, så temp. blir noe lavere når jeg kjører dem på fullt.

Endret av Brutus5
Lenke til kommentar

For meg ser det ut som at begge (load) temperaturene er riktige. I den grad vi kan stole på slike målinger.. Sensoren oppå vannblokken måler vanntemperaturen, og sensoren i HK måler CPU. Avhengig av vannblokk, vil en differanse mellom disse to ofte ligge rundt 10-15 grader.

 

Det som derimot ødelegger denne teorien noe er dine idle målinger. Her har du en mistenkelig stor differanse. Men som kjent, ingen slike målinger vil være hundre prosent korrekte. Det man må gjøre for og minimere feil er å repetere målinger, og være pinlig nøyaktig med alle data. En ting som mange ikke tenker på når de skal måle load temperaturer, er og varmkjøre maskinen, rettere sagt vannet skikkelig. Det kan ofte ta 15-20 minutter før vanntemp har stabilisert seg. Da først kan man lese av en temperatur. Samme går for en idle måling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...