Jump to content
Sign in to follow this  
Knut B

Mye plast-emballasje går til forbrenning. Nå skal Norske Skog og Borregaard utvikle sterkere og mer resirkulerbar plast [Ekstra]

Recommended Posts

Plast tilsmusses under transport, på byggeplassen, ved håndtering og i skitne søppelkontainere. I tillegg kan sorteringen være så som så, særlig på byggeplasser dominert av utlendinger. Resirkulert plast er noe svineri som utsondrer sannsynligvis svært usunne avgasser, mangler styrke og har begrenset bruksområde. I tillegg krever det ekstremt mye transport over lange avstander siden man ikke kan ha avanserte plastfabrikker i hver by. Norsk plast sendes for eksempel til Tyskland for gjennvinning. Tyskland har begrenset gjenvinningskapasitet så hvert tonn vi sender dit blokkerer tilgangen for ett tonn Tysk plast, som dokumentarer har vist sendes til blant annet Fillipinene, der søpla flyter og slett ikke gjenvinnes.

Det er fint og flott med idealisme, men noen ganger bør man innse at det ikke fungerer like bra i praksis som på et flytskjema og heller ta en praktisk tilnærming som er mindre skadelig for miljø og samfunn. Plast bør i hovedsak brennes, der varmeenergien brukes til fjernvarme og CO2 fanges og brukes til noe.

Edited by Simen1
kjemiske -> omformulert
  • Like 1

Share this post


Link to post
PingEnt skrev (1 time siden):

Hvilke lukter er ikke kjemiske?

Hehe, sorry, tar absolutt selvkritikk på ordvalget der. :blush: Jeg mente lukter som virker som de stammer fra svært usunne avgasser.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...