Gå til innhold

Nå synker arbeidsledigheten: På to måneder er det blitt 2600 færre ledige ingeniører


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

– Arbeidsledigheten fortsetter med å gå nedover også i september, og nok en gang skyldes det i hovedsak en nedgang i antallet permitterte. Denne måneden går arbeidsledigheten ned i alle fylker og for de aller fleste yrkesgruppene, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding.

grunnen til arbeidsledigheten går ned er fordi det er begrenset tid hvor lenge staten vil betale permiterte så de får valget mellom å miste dagpengene fra nav eller skaffe seg annen jobb.

Lenke til kommentar
LMH1 skrev (6 timer siden):

grunnen til arbeidsledigheten går ned er fordi det er begrenset tid hvor lenge staten vil betale permiterte så de får valget mellom å miste dagpengene fra nav eller skaffe seg annen jobb.

Dette er jo ikke noe den permitterte velger, det er jo at bedriftene har sett en fordel i å utnytte gavepakken. Så kommer selvsagt en del tilbake igjen nå som perioden har vart en stund. Permitterte står jo fritt til å søke andre jobber så om firmaet vil beholde kompetansen bør de jo ikke ignorere folkene. Nå er perioden en kan permittere ekstra forlenget til 31. oktober, og vil bli for 52 uker den 1. november. Det er altså svært få som mister dagpenger nå. Det er jo derimot slutt på den verste panikken og flere bedrifter ser at de kan øke aktiviteten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Bengt Who skrev (1 time siden):

 Permitterte står jo fritt til å søke andre jobber så om firmaet vil beholde kompetansen bør de jo ikke ignorere folkene. Nå er perioden en kan permittere ekstra forlenget til 31. oktober, og vil bli for 52 uker den 1. november. Det er altså svært få som mister dagpenger nå. Det er jo derimot slutt på den verste panikken og flere bedrifter ser at de kan øke aktiviteten.

Faktisk ikke oslo har det blitt verre siden mars, man har sluppet å risikere bøter for å ikke bruke munnbind, men i det siste har det blitt slik, så vil særlig i oslo har sitvasjonen blitt verre, flere hvis de har mulighet bør ungå jobber hvor reisevei eller hjemmekontor ikke er mulig.

Jeg ser fremdeles det er ettervirkning og nedbemanning fremdeles, og det er en del firmaer som fremdeles velger å nedbemanne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...