Gå til innhold

Bildestabilisering - Sony - Canon


Anbefalte innlegg

Hei,

Ser at Canon har dratt opp en veldig bra bildestabilisator for R6 og R5, hvor det kan skytes med opptil sekunder lukkertid med de rette brennviddene.

Så Canon har vel ca 6-8 stops bildestabilisator mens Sony har ca 5 stops. Men, jeg leste nettopp en artikkel at Sony hadde en nedre grense på rundt 1/10 uansett, men mulig(forhåpentligvis) missforsto jeg dette.

Om en sammenligner ca 5 stops med 6-8 stops er ikke det ille, men om det finnes en slik begrensing  som 1/10 sekund vil jo det være veldig begrensende i forhold til Canon sin......

Er det noen som vet mer om dette?

 

Ser også at mange mener Sony vil slite med å ta igjen Canon på bildestabiliseringen pga dere Mount vs Canon. Noen tanker om dette, kan sony slå tilbake?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er denne sammenligningen for gøy eller noe du faktisk avgjør hvilket kamera du får for? For ellers ville jeg avgjort hvilket kamera på andre faktorer. Uansett, tilbake til tema. Canon har iallefall større objektivfeste, så det er mer boltreplass til IBIS-en. Canon har jo også sensorer i noen objektiver som samarbeider med IBIS, og det er vel derfor de har klart å oppnå så gode tall. Men stabiliseringa virker uansett veldig god. Men så spørs det også hvilken brennvidde det er snakk om. Sony sin synes jeg virker OK, men tror de taper blant annet pga mindre objektivfeste(mount).

Lenke til kommentar

Vurderer å kjøpe meg sony eller Canon med optikk, og tenkte å høre om mounten til canon kan være bedre rustet for fremtiden, eller om det ikke betyr så mye. Enkelte steder jeg har lest har noen vært kritiske til mounten til sony, og at det mener canon kan ha en fordel, blant annet med stabiliseringen. Så, prøver vel egentlig bare å se litt i krystallkula om et system kan være mer fremtidsrettet enn et Annet?

Endret av allak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...