Gå til innhold

Hver dag fra 1. januar 2000 og frem til 19. januar 2038


Anbefalte innlegg

31. januar 2001:

I luftrommet over den japanske byen Yaizu  er det så vidt at man unngår en fatal ulykke som innebærer kræsj mellom to passasjerfly. Japan Airlines Flight 907 som er på vei til Okinawa har nærkontakt med Flight 958 fra samme selskap som er på vei til Tokyo. Gjennom en iherdig innsats fra flygelederne unngår man en grusom ulykke som kunne ha kostet flere hundre passasjerer livet. 100 passasjerer påføres skader under manøvreringen og et mindretall må på sykehus, men ingen omkomne.

https://www.tokyoweekender.com/japan-life/news-and-opinion/day-japan-jals-near-miss-colision/

On-This-Day-in-Japan.jpg

 

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

6. februar 2001:

I Israel; i motsetning til i Norge holder man faktisk valg på hvem som konkret skal bli statministeren. Og på denne dagen avholdes statsministervalget hvor det er Ariel Sharon fra det konservative Likud-partiet som har hatt en rekke ministerposter tidligere men som også er kontroversiell grunnet beskyldninger om diverse krigsforbrytelser som blant annet omfatter en uklar rolle under massakrene i Sabra og Shatila i Libanon i 1982. Valget skjer også med et bakteppe med den andre intifadaen som har brutt ut i de palestinske områdene på denne tiden.

https://en.wikipedia.org/wiki/2001_Israeli_prime_ministerial_election

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

8. februar 2001:

En ganske stor nordmann, Ivo Caprino dør på Snarøya i Bærum etter langvarig kreftsykdom, 80 år gammel. Caprino er kjent for sine mange dukkefilmer, mange basert på Asbjørnsens og Moes eventyr og for Karius og Baktus men mest av alt for den største norske filmsuksessen noensinne, Flåklypa Grand Prix fra 1975 basert på Kjell Aukrusts figurer.

https://snaccooperative.org/ark:/99166/w6n43f9n#resources

 

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

11. februar 2001:

Den amerikanske manusforfatteren og produsenten Sy Gomberg dør av hjerteinfarkt i Brentwood, California, 82 år gammel. Gomberg skrev manus til og produserte en rekke filmer fra 1950- til 1980-tallet. Han var nominert til Oscar 2 ganger uten å vinne. Han underviste også i manusproduksjon ved University og Southern California.

https://www.imdb.com/name/nm0177934/

image-w856.jpg?size=800x

  • Liker 1
Lenke til kommentar

12. februar 2001:

NEAR Shoemaker (Near Earth Asteroid Rendezvous – Shoemaker) er navnet på romsonden som 12. februar 2001 ble det første menneskelige objektet til å lande på en asteroide. Det tok omtrent fem år fra oppskytingen i 1996 frem til landingen ble gjennomført. 28. februar 2001 hadde NASA kontakt med sonden for siste gang og den er nå en eller annen plass i det mystiske rom.

NEAR Shoemaker - Wikipedia

Bildet er av asteroiden Eros, som fikk besøk av en jordisk romsonde.

undefined

 

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

13.februar 2001:

nØyaktig en måned etter at El Salvador blie rammet av et ødeleggende jordksjelv blir det mellom-amerikanske landet rammet av et nytt skjelv med styrke 6.6 på Ritchers skala. Episenteret er 30 kilometer øst for hovedstaden San Salvador. Minst 315 mennesker blir drept, 3399 skadet og omfattende ødeleggelser rammer området. 16 752 hjem blir skadet og 44 759 helt ødelagt. Jordras finner også sted flere steder i landet. 

https://reliefweb.int/report/el-salvador/el-salvador-earthquakes-final-fact-sheet-fiscal-year-fy-2001

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...