Gå til innhold

Spørsmål etter tips til ombygging av eldre PC


Anbefalte innlegg

Har overtatt noe gammel hardware. Den ene har en sånn grønn Corsair PSU med tallet 600 utenpå seg. Tipper det står for 600 Watt. Det jeg evt. har tenkt å snekre ut av dette har en i5-4460 på 3,2 Ghz.

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/80817/intel-core-i5-4460-processor-6m-cache-up-to-3-40-ghz.html

Med et nyere grafikkort satt inn, vil dette kunne bli en ålreit gaming light PC?

Den har 1600-hastighet DDR3 med 2x4Gig RAM. Hvor mye skal en gidde å legge i et grafikkort på noe så gammelt? Har ingen hastverk, kan fint vente til høsten (f.eks. Black Friday-uken) eller til vår 2021. Regner med at en får sprekere og sprekere GPU-er selv i budsjettsegmentet etterhvert.

Kan sikkert legge i en stusselig størrelse S-ATA SSD også.

Hovedkort https://www.asus.com/Motherboards/B85PLUS/

https://www.asus.com/Motherboards/B85PLUS/specifications/

Så det er 16x PCIe 3.0 slot på dette. Siden det støtter Windows 8.1, vil det da støtte Windows 10 også?

Går det an å sitte igjen med litt overskudd i bruktmarkedet på tross av en GPU-kostnad? Bør en få tak i 2x4Gig RAM til fra et bruktmarked så den får 16 Gig RAM? Noe lagringsenheter har jeg fra før av slik at det går an å få det opp å gå uten de større ekstrakostnadene nå.

Bør en spandere på noe nytt budsjettaktig, eller gå for bruktmarkedet mhp. GPU-valg. Har snekret flere PC-er selv, men kunne vært hyggelig å fått noen andres perspektiv på om det er verdt pengeinvesteringen. Tiden som går med skal jeg få til uten noe stress for min del.

Har denne CPU helt ok muskler til å drive noe, bare den får RAM, disk og GPU gode nok?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er tydeligvis en gammel CPU, men du har rett i å anta at den vil fungere for light gaming. Jeg ville ikke brukt mer enn 800 kr på et brukt grafikkort. Se etter noe i GTX 680, GTX 770, GTX 960-serien vil jeg si. Du kan være i stand til å finne noen deals fra gamle crypto mining maskiner f.eks en GTX 980 eller 1080. Disse er sannsynligvis litt over 1000 kr (kanskje 2000 kr), men kan holdes for fremtidige oppgraderinger.

Når det gjelder RAM, må du ikke bruke mer enn 400 kr (brukt) hvis du vil ha 16 GB. Jeg ville bare oppgradere grafikkortet for å starte og holde på RAM-oppgraderinger.

Lenke til kommentar

Ok, jeg fant et GTX 560 Ti. Hva kan jeg forvente av levert gaming-ytelse på dagens titler, alt i fra de vante brukt-PC salgsargumentene som Fortnite, Minecraft med flere blant den type spill, men gjerne hvor går grensene for elendig spillopplevelse på de noe litt tyngre titlene med dette skjermkortet sammen med denne CPU + 8 Gig RAM på 1600-hastighet?

Endret av G
Lenke til kommentar

560 Ti er definitivt det laveste jeg vil gå med disse spesifikasjonene når det gjelder grafikkort. Jeg forventer fortsatt over 60 fps i Fortnite og Minecraft, men hvis du vil spille competitive Counter Strike på 120 fps+ stabilt, ville jeg ikke stole på de spesifikasjonene. Minecraft med shader packs kan du for eksempel glemme.

Lenke til kommentar

Ok, la oss spør fra en annen vinkel. Hvilke GPU'er ville solgt og hvilke ville ikke så lett selge i en PC-boks med en eller annen betegnelse med bruk av begrepet "gaming" i reklamen? Har sett en del videoer fra denne fyren, men har ikke sett mange nok kanskje. Han ser jo ut til å ha det som seriøs hobby  (kanskje til og med delvis som et levebrød) å fortnite'ifisere gammel hardware :wee:

https://www.youtube.com/user/bryaneasy/videos

 

Endret av G
Lenke til kommentar

Synes at det er viktig når ting er kjøpt fra bruktmarkedet å vite at tingene en selger ikke er defekte. Har ikke drevet for mye med det. Men har overtatt noe gammelt gratis, samt i går kjøpte jeg noe for kr 1200 (PSU 750 Watt, hovedkort, 12 Gig RAM, 3+1 Terabyte S-ATA HDD 3,5" (som foreløpig ikke er testet grundig nok), det der GTX 560 Ti, plus det shabby oppripede kabinettet det stod i. Samt en hønngammal Intel i7 med 4+8. Har allerede fått RAM testet på et annet hovedkort og alle fungerer bedre på det andre hovedkortet. Regner med at RAM-kompatibilitet og "seating" av RAM var årsaken for hvorfor de solgte det som defekt. RAM-brikkene var skikkelig utfordrende "to seat". Fant ut at å boot'e en og en brikke alene funket for å se om det var noen umiddelbare defekter. To av modulene var skikkelig utfordrende å få kontakt på, men det gikk med litt lirking inn og ut.

Oppdatering av BIOS hjalp lite på hovedkort. Faktisk så fungerte noe HyperX RAM jeg hadde bedre på det hovedkortet med i7-en.

Synes ikke dealen var helt forferdelig, for hvor mye jeg fikk. Visste jo at det var en risk å kjøpe en problem PC, men så skjønner jo jeg at det fort kan være ting med RAM som kan være flaskehals. Ellers måtte jeg ha testet del for del for å finne ut hva som er skrot og hva som ikke er skrot.

Uansett så er kanskje GTX 560 TI litt pusslete til gaming (er et EVGA). Først så trodde jeg det skulle bråke som et uvær, men så oppdaget jeg at de jeg hadde glemt å koble de to 6 pins strømkablene på. Da roet kortet seg til silkemyk lyd :lol:

Så jeg er både litt erfaren, rusten og litt uerfaren samtidig med PC-snekring. Alle PC'er jeg har snekret har spredd over veldig mange år fra Pentium 133 Mhz tiden og framover. Har ihvertfall bygget 7 egne PC-er, og bygget 2 for noen andre.

Edit:

Det som blir litt utfordrende er hva pris jeg skal ta når det er oppe å går. Kommer jo mye an på hvor bra det sparker fra seg. Windows 10 er jo ikke drømme-OS'et sånn sett. Er ofte noe tregt dilldall med Win10.

Testet i5-en min da med en 120 Gig PNY SSD. Var helt ålreit med 8 Gig, men ikke noe særlig mere.

Edit2:

Men dere har litt rett, det er større risiko å selge en samlet snekret PC, iom. at de kommer tilbake et halvt år senere og forteller at noe har skåret seg. Om en får bedre betalt del for del, eller samlet er vel en skjønnsmessig greie. Får en noe til å virke skikkelig bra, så kan jo det at det er samlet både bli kvitt noe litt eldre hardware inn i pakken. Så kan en heller få skikkelig betalt når en får samlet nok ekstra bra deler til et bygg.

Overtok en AX1200i gratis med en PC. Det er jo en ganske heftig sak. Så godt at jeg kanskje beholder det selv.

Takk for nyttig lenke jon67.

Edit3:

Glemte å nevne at det var en AIO montert på CPU (en viftes type) inkludert for de kr 1200 :wee:

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...