Gå til innhold

15 januar 2020 - du deilige januar


Anbefalte innlegg

 

Jeg våkner brått opp. Flasken med anibac er ikke på nattbordet. Må ha falt under senga. Pytt pytt. Men hvorfor er det så kaldt? Det er jo meldt om store sommertempaeraturer og jeg fryser. Jeg kryper ut av senga og ser meg om. Hva? Juletreet som jeg heiv ut rett over nyttår står der på verandaen og drysser. Den 12.juni. Det havnet jo på skraphaugen ihvertfall i slutten av januar. Jeg ser ut. Det er frost og lite snø. Drømmer jeg. Displayet på mobiltelefonen viser 15.januar 2020. Jeg sjekker i skapet. Alle flaskene med antibac er borte. Munnbindene også. Jeg skrur på PC-en. Nettavisene skriver om noe greier med Trump og impeachement, ting jeg aldri har brydd meg om å følge med på. Jeg gjør et google søk på covid 19 og coronavirus. Finner noen gamle artikler om svineinfluensaen i 2009. Gjør et googlesøk på "virusutbrudd i Whuan Kina" for det brøt jo ut på nyttårsaften? Ingenting. Finner igjen artikler som inneholder flere av ordene. Gamle artikler. Sjekker WHOs hjemmeside. Ingenting. Googler "Taiwan cloeses border. Warns about dangerous virus outbreak". Prøver "strange lung disease in Northern Italy". Nada.

Gjør et søk på "social distancing" Finner artikler som inneholder begge ordene men ikke i ett. Noen av artiklene er artikler fra da MeeToo herjet på sitt sterkeste. Går inn på Netflix. Little Briain ligger der uberørt. Gjør et søk på Gone With The Wind. Tilgjengelig på strømmetjenester jeg ikke abbonerer på. Øynene mine lyser opp. Er det virkelig sant? Har jeg bare hatt mareritt? Søker på Black Lives Matter. Finner noen artikler her og der fra forskjellige protester i USA de siste årene.

Jeg tar en telefon

-God morgen

-God morgen

-Hvilken dato er det nå?

-15.januar så klart

-Har det vært et utbrudd av et spesielt virus i Kina?

-Hva? Ikke som jeg vet

-Jeg har hatt et mareritt

-Hva skjedde?

-Et virus spredde seg over verden i rekordfart. Fra Kina til Italia hvor tusener døde. Det gjentok seg i Spania, i Italia,i USA, i Brasil. i Sverige. Landegrenser stengte. Samfunn ble strengt ned. Befolkningen ble jaget innendørs. Millioner mistet jobbene og ble konkurs. Folk ble paranoide. Ble bedt om å holde seg to meter unna hverandre. Familier måtte isoleres fra hverandre. Gamle ble stengt inne. Folk fikk ikke komme i begravelser eller ta farvel på dødsleiet. Noen snakket om "a new normal"; hvor sosial avstand og menneskelig fryklt for hverandre skulle bli fremtiden vi alle måtte leve i. Og ikke nok med det....

-En politimann i USA forårsaket en svart manns død. Det endte i massedemonstrasjoner, herjinger, plyndringer, unntakstillstand. Folk angrep hverandre. Kulturminner ble vandalisert. Kunst ble forbudt. Det spredde seg til Europa hvor det var ekstra ille i England. Den kinesiske kulturrevolusjonen gjentok seg i Vesten i vår tid. Men også i Norge spredde det seg. De startet med å fjerne statuer og ødelegge kunstmuseer....

-Det holder nå!

-Jeg er ikke ferdig....

-Men det er jeg. Du har hatt et skikkelig mareritt. Og du må ha spist noe du ikke tålte. Glem det der nå. Selvfølgelig har ikke det der skjedd. Verden er ikke så syk. Mennesker er ikke så gale. Du ser for mye på Matrix og sånne destruktive filmer. Ta deg en skitur nå.

Ja! Jeg skal ta en skitur. I den herlige friske naturen. Hvor mennesker er. Det har bare vært et mareritt. Det finnes ingen "social distancing". Det finnes ikke noe coronavirus. Det er januar 2020 og et frisk og innholdsrikt år er foran meg. Og det eksisterer ikke noen etniske konflikter i vår fredelige del av verden. Om det er dette som er en drøm og COVID-1984 som er ekte foretrekker jeg å være i drømmen for alltid og aldri våkne.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...