Gå til innhold

Hva må jeg kunne svare på for å komme meg gjennom de forskjellige intervjuene?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg ble ferdig med IT studiet ved OsloMet i desember, og sender nå ut åpne søknader til alle IT bedriftene jeg finner i Trondheim og Oslo hvor jeg potensielt kan få en jobb som utvikler.

På fritiden lager jeg små programmer til meg selv, i hovedsak i node.js i det siste, men er usikker på om jeg har nok grunnkunskap for å kunne fremstå som en god kandidat for en utviklerjobb. Jeg hadde et to års opphold mellom bechelorprosjektet og det siste faget jeg manglet for å komplettere studiet hvor det ikke ble utført imponerede menger koding, og har nok glemt en del. 

Har derfor lyst til å jobbe mer målrettet på fritiden fremover i motsetning til og bare pusle med tilfeldige ideer som jeg gjør for øyeblikket. 

Hva er det jeg må kunne? Hvilke algoritmer og teknologier må jeg ha litt kjennskap til? Jeg vil lære nye ting som setter meg i et bedre lys og gjør med mer attraktiv på arbeidsmarkedet!

 

Jeg har aldri gjennomgått en formel intervju prosess da alle jobbene jeg har hatt kom gjennom kontakter og lurer derfor også på hvordan intervju prosessen vanligvis er dersom jeg skulle få et positivt svar på en søknad. Er det først en telefonsamtale, hva bør jeg eventuelt kunne for å imponere der? Hva kommer etter en sånn samtale og på hvilken måte bør forbereder jeg meg til de forskjellige "stegene"? 

 

Takker for svar. 

 

 

 

Endret av Tanner
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som gikk igjen i mine intervjuet som nyutdannet nå nylig:

- Første intervjuet er gjerne over skype. Det tar litt under en time, der du snakker med noen som startet i firmaet noen å i forveien som presenterer firmaet. Du presenterer deg selv, forteller gjerne hva du har studert, hvorfor du har studert det og hvorfor du er interessert i å jobbe i firmaet. 

Fikk ikke noe særlige tekniske spørsmål her, dette intervjuet er kun for å filtrere ut gærninger.

- Andre intervjuet er teknisk intervju, man får gjerne utdelt en kodeoppgave man skal gjøre på forhånd. Det er reltativt enkelt, gjerne lag et spill som poker eller yatzi. Det var vanlig at programmet skulle hente data fra en API, f.eks hente en kortstokk og spille med den, så det er fint om du vet hvordan man gjør det. 
Det tekniske intervjuet går ut på å snakke om kodeoppgaven din, her er de ute etter at du har reflektert rundt avgjørelsene dine, og at du tar i mot feedback med et smil. De vet at nyutdannede ikke gjør de beste valget av mangel på erfaring, så lenge du viser at du tenker deg om når du koder og at du er åpen for feedback så bør du være good. 

Det kan hende at du må kode live, så spør gjerne på forhånd hva det tekniske intervjuet går ut på slik at du er forberedt. 

Noen steder har også et tredje intervju, det er da med HR. Det er vanlig med evnetester eller IQ-tester. Bare gjør ditt beste, vær hyggelig og omgjenglig med intervjueren så bør dette også gå bra. 

Jobbintervju er et numbers game, men husk å være forberedt. Vis interesse for firmaet, sett deg inn i hva de gjør, les techbloggen deres om de har en osv. Kle deg pent, kom tidsnok og smil :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Uansett bransje vil de fleste intervju handle om deg/bedrifta. Dvs du får spørsmål som er relevant til din bakgrunn. F.eks. "kvifor du valgte OsloMet", "kvifor du hadde 2 års pause", "kvifor ønsker du å jobbe for firmaet vårt" og "kva kan du tilby oss/kva gjør deg bedre enn andre". Då er det greit å kunne litt om bedrifta (hjemmesida, wikipedia, google, linkedin hjelper stort).
Når eg er først på emnet, husk å tilpasse jobbsøknad til kvar selskap du søkjer i. Det tar (mye) lenger tid, men det lønner seg i lengda. Det er spesielt viktig om du søkjer inn med mindre bedrifter.
Vidare kan du søkje på "hr interview questions", kanskje bestille eit par bøker på amazon. HR er meir viktig i større selskap. Her kan du få spm type "fortell meg den gong du hadde konflikt med kollega". Det ligger mye info korleis det er best å svare på slike spm.
Sist, men ikkje minst, søk på mest populære spm på jobb intervju, skriv de ned og skriv ned gode svar til alle de spm. 

Som du selv sier, kan hende du stiller svakere enn flest andre kandidater pga pause o.l. Da må du ta igjen på å vare best på intervjuet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...