Jump to content
Mastiff

Er det noen som har erfaring med Supermicro? Kommer ikke inn i BIOS på X11SPL-F

Recommended Posts

Jeg har fått et nytt serverhovedkort, satt det sammen og prøvd å fyre det opp. Men jeg kommer ingen vei, for jeg må inn i BIOS og endre oppstarten til legacy. Den reagerer ikke på noen taster jeg trykker, og jeg har prøvd flere forskjellige tastaturer (to trådløse, ett vanlig USB), uten å komme noen vei. POST-skjermen vises i omtrent ett sekund, og ved å filme den med mobilen har jeg sett alle de tastatursnarveiene som står der, som Del for å komme inn i BIOS og F12 for boot meny. Ingen av dem funker altså. Den går direkte til en blinkende strek oppe i høyre hjørne, som pleier å si meg at den har prøvd å starte fra noe, men ikke klart det. Men jeg vet ikke om det gjelder disse hovedkortene også.

Og jeg får ikke startet fra en USB-minnepinne (jeg har prøvd flere varianter laget med Rufus, både FreeDOS og installasjonsoppsettet for Windows Server 2019 (som jeg egentlig har tenkt å  bruke). Er det noen som kan dette og kan fortelle meg hva jeg gjør feil? Jeg prøver en Ubuntu Live USB i morgen, men jeg er ikke veldig optimistisk...

Edited by Mastiff

Share this post


Link to post

Dette fører jeg opp under rubrikken "hva faen...?!?!?" Det gikk noen dager før jeg rakk å se mer på det, men i går oppdaget jeg rent tilfeldig (etter å ha tatt ut alt av tilleggskort og lagringsenheter i et forsøk på å oppdatere BIOS at årsaken var noe helt uventet: På hovedkortet hadde jeg et fireporters PCI-e servernettverkskort. Av en eller annen merkelig grunn oppfattet hovedkortet dette som et skjermkort og prøvde å kjøre video til det, og samtidig prøvde det å boote fra option ROM på nettverkskortet. Jeg oppdaget helt tilfeldig at å ta ut det, fikk meg inn i BIOS/UEFI. Så det som funket, var å slå av Option ROM for det PCI-e-sporet... Nå kjører greiene som et uvær.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Har du 2 skjermer?
Koble fra den ene. Standard pet pewe med supermicrokort. 
Kommer ikke inn i bios hvis mer enn 1 skjerm er kobla til på alle mine 5 supermicromaskiner. :) 

Spesielt, men. 

Share this post


Link to post
Annonse

Takk for svar! Nei, jeg bruker bare én skjerm på serveren. Men som sagt, så oppfattet den greia på en merkelig måte nettverkskortet som et skjermkort... Forresten utrolig irrierende at man ikke kan bruke iKVM når det er et annet skjermkort tilkoblet! Og det var et pes å få installert Windows 7 (som jeg må ha som reservepartisjon til en spesiell applikasjon), for uansett slipstreaming fikk jeg ikke USB-mus og -tastatur til å funke. Jeg endte med å installere det på et anne, nyere hovedkort med PS2-port, legge inn VNC og kopiere installasjonen over. Da funket det, etter et par runder med driveroppdateringer. ;) 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...