Gå til innhold

Valg av brukt server til ESXI og lagring


minim

Anbefalte innlegg

Jeg har til nå hatt 3.5" lagrings diskene i primær maskinen min og kjørt ESXi på en gammel pc fra 2011. Har egentlig ikke behov for noe særlig mer ytelse, men ønsker å øke på med noen disker til og det beste hadde vært å fått alt samlet i en maskin. ECC minne er også et "must" pga ZFS raid. Det ligger jo mye servere på finn, men hva er akseptabel alder å kjøpe for å fortsatt ha en server som kan fungere i noen år til? Veldig mange har cpu fra 2008-2010-ish. Jeg må også ha plass til 3.5" disker.

Hva må man regne med å betale for sånt? Ser nå servere som er 10-12år gamle ligger ute for 5-6000kr, men har ikke disse nærmest passert forventet levetid eller kan man trygt kjøpe noe slikt? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva en del legger det ut for og hva de ender opp med å få for det, kan jo være to helt forskjellige ting....

Sjekker du også arbeidsstasjoner, eller er du spesifikt ute etter noe som f.eks. kan settes i en rack? For arbeidsstasjoner er det også ofte ECC-minne som benyttes - og Xeon-prosessor, samt hw som ellers i utgangspunktet skal holde høyere kvalitet enn vanlige pc-er. Samt at støynivået kan være ganske OK. Spørsmål er kanskje hvor mye disker som skal inn og hvilken type.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...